Boeken Recensies

All I Know Now – Carrie Hope Fletcher

Misschien dat je Carrie al kent van haar YouTube kanaal, blog, rol als Eponine in Les Miserables of van haar beroemde broer Tom Fletcher, die in de band McFly zit (mijn favoriete band overigens). Carrie merkte dat ze vaak als rolmodel gezien werd, of als een soort grote zus. Ze kreeg online veel vragen en werd vaak om advies gevraagd. In reactie hierop schreef ze All I Know Now: een boek voor tieners waar je allemaal levenslessen en adviezen kunt vinden, gebaseerd op haar eigen leven. Onderwerpen als pesten, relaties, gedrag op internet en toekomstplannen komen langs.

Dit boek kocht ik vooral, omdat ik fan ben van Carrie. Ik volg haar al een behoorlijke tijd en het leukste vind ik dat ze vaak zo ontzettend positief en vrolijk overkomt. Dit komt ook in het boek terug: er zitten grappige anekdotes in en sowieso benadert ze veel onderwerpen met humor. Daar houd ik van!

Voor mijn gevoel is dit boek het leukste en waarschijnlijk ook het beste voor meiden van 14-16 jaar. Carrie geeft wel aan dat het niet uit maakt wie het leest (dat is natuurlijk ook zo), maar ik had wel het gevoel dat ik er iets te oud voor was. Het grootste deel van de informatie was al bekend voor me. Maar goed, dat idee had ik al toen ik het boek kocht.

Carrie geeft gelijk in het begin al aan dat ze over sommige onderwerpen alleen praat vanuit eigen ervaring en hiervoor niet geschoold is. Dit vind ik goed, achterin zit zelfs een lijst met contactgegevens voor mensen die wel professionele hulp zoeken. Daar verwijst ze naar in haar boek. Ik heb wel het gevoel dat haar adviezen erg algemeen zijn. Het zijn vaak van die typische adviezen die ik in ieder geval al veel vaker gehoord had, bijvoorbeeld: pas op met wat je online zet, dat kan iedereen lezen! Niet echt nieuwe informatie, maar misschien dat dit ermee te maken heeft dat ik wat ouder ben, of misschien is het alleen voor mensen die haar als grote zus zien en zelf geen grote zus hebben? Ik weet het niet.

alliknownow2alliknownow4

Carrie vertelt dat het belangrijk is om te weten dat veel mensen  dezelfde dingen mee maken en dat je niet alleen bent. Hoewel ik die behoefte niet (meer) erg sterk heb, vond ik het wel leuk om te lezen dat iemand die in mijn beleving perfect is, dat helemaal niet is. Carrie komt op mij altijd vrolijk en lief over, maar natuurlijk is dat niet altijd. Dat weet je ergens natuurlijk wel, maar het is wel leuk om dit aan de hand van (soms grappige) anekdotes te weten te komen.

Al met al vond ik het boek leuk om te lezen. Niet vanwege de adviezen die erin stonden, maar vooral vanwege de herkenning en leuke anekdotes. Ik vind Carrie erg leuk en ik vond het leuk om zo meer over haar te weten te komen. Als laatste zat haar positieve en vrolijke karakter door het hele boek heen, wat het fijner maakte om het te lezen.

Ik denk dat het boek goed is voor mensen die jonger zijn dan ik (14-16 jaar zoals ik al zei) en het bijvoorbeeld moeilijk hebben, op zoek zijn naar een soort grote zus of het prettig vinden om te lezen dat hun problemen volstrekt normaal zijn. Daarnaast is het ook aan te raden als je fan bent van Carrie, want dit boek is eigenlijk een gebundelde versie van haar leven en haar meningen.

alliknownow3

Mijn beoordeling:

ster[1]ster[1]ster[1]
[bol_product_links block_id=”bol_55ae69d8cdb19_selected-products” products=”9200000036004228″ name=”AllIKnowNow” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kim
  23/07/2015 at 10:14 am

  Dit boek zou ik graag willen lezen!

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  25/07/2015 at 4:46 pm

  Ik ben ook al langere tijd fan van Carrie Hope Fletcher! Vind haar geweldig. Het boek vond ik geweldig, al kwam wel heel veel van haar filmpjes in het boek terug.

  • Reply
   Maartje (admin)
   31/07/2015 at 1:56 pm

   Ja dat vond ik ook! Ik had het idee dat ze niet verwacht had dat veel mensen al haar filmpjes gekeken hadden en die verhalen al kenden.

  Leave a Reply