Boeken Eten Recensies

Bakken met de Cake Boss

Ik heb het bakboek van Cake Boss, ik ben er zo blij mee! Ik blijf maar door het boek bladeren en ik wil elk recept maken.

Het boek begint met een vrij lange inleiding. Buddy vertelt hoe hij begon als bakker en hoe hij langzaamaan alles geleerd heeft. Dit vind ik een leuk stuk aangezien ik ook de TV-serie volg, ik herken de personen en kan de verhalen plaatsen. Buddy vertelt de opbouw van het boek, het is dezelfde de opbouw als de nieuwe bakkers bij Carlo’s Bakery krijgen. Als je alle recepten doorloopt en op volgorde maakt, krijg je dezelfde opleiding als de nieuwe bakkers. Dit vind ik ontzettend goed bedacht, wie wil er nou niet een bakker bij Carlo’s Bakery worden? Ik ben ook echt van plan om bij het begin te beginnen. Het begint met koekjes bakken, daarna komt gebak, daarna de taarten en themataarten. Volgens Buddy is het erg belangrijk om te beginnen met koekjes bakken. Met het bakken van koekjes leer je de basis: het nauwkeurig wegen, het kneden van deeg, het gebruiken van je eigen oven en eventueel de basis van het decoreren. Deze vaardigheden heb je later nodig bij het bakken van taarten, dan is het handig als je ze al onder de knie hebt.

cakeboss2

Voordat de recepten in het boek komen, geven ze eerst nog een aantal handige tips. Zo wordt er uitgelegd wat alle ingrediënten zijn die je nodig hebt (en waar je ze kunt krijgen), welke spullen je in de keuken nodig hebt (de goede bakvormen, spatels en bijvoorbeeld mengkommen) en hoe je het beste je werkplaats kunt inrichten. Dat laatste vond ik voornamelijk handig. We hebben niet een enorme keuken thuis en als ik bak of kook is de keuken een enorme chaos. In het boek staan verschillende tips om dat te voorkomen. Misschien zijn deze tips voor sommige mensen overbodig, maar ik vond het handig.

cakeboss4

De recepten zijn duidelijk en steeds voorzien van extra tips. Daarnaast staat er elke keer een klein verhaaltje bij over het recept. Er staat bijvoorbeeld bij wie in de bakkerij het recept gemaakt heeft, wanneer Buddy het recept voor de eerste keer probeerde en ga zo maar door. Dit vind ik een goede toevoeging aan het bakboek, het maakt het een stuk persoonlijker.

cakeboss3

Vandaag heb ik mijn eerste poging gedaan; ik begon met het maken van boterkoekjes. Dit is het allereerste recept en ik doe het dan ook op de volgorde die “hoort”. Dat die volgorde er is, begreep ik meteen. Dit is een serieus recept! Het is heel anders dan alle andere recepten voor koekjes die ik ooit gemaakt heb. Het is veel uitgebreider en lastiger. Meestal moet je gewoon wat ingrediënten door elkaar husselen en klaar, hier is dat zeker niet zo. Het is ontzettend belangrijk op welke stand je mixt, hoe lang je mixt, en wanneer en hoe je andere ingrediënten toevoegt. Dit samen maakt het toch een behoorlijk lastig recept, er kunnen zo veel dingen mis gaan! Zeker omdat ik alleen een handmixer heb vond ik het lastig. Met één hand de mixer vasthouden, met de andere de kom vasthouden en tegelijkertijd andere ingrediënten toevoegen is best lastig.

Dat het recept wat lastiger was dan ik gewend was, vond ik niet erg. Integendeel! Ik vond het een uitdaging om de koekjes zo goed mogelijk te maken met de spullen die ik heb. Ik vind het leuk dat er zo veel nieuwe technieken in staan en ik daardoor steeds meer leer. En m’n koekjes? Die waren heerlijk!

cakeboss5

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Kimberley
  29/07/2014 at 3:16 pm

  Wat leuk! Ik ben gek op Buddy.
  Echt super dat je dit boek hebt.
  Heel veel plezier ermee!

 • Leave a Reply