Boeken

Boeken die ik deze vakantie wil lezen

Vakantie staat bij mij gelijk aan boeken lezen. Heel veel boeken lezen. Normaal vergeet ik het vaak en ben ik ’s avonds te moe om te lezen. In de vakantie, op de dagen dat ik niks hoef te doen, kan ik zo een dag lang lezen. Het liefst natuurlijk in het zonnetje op vakantie, maar ook in dit weer vind ik het heerlijk. Deze vakantie heb ik ook het plan om veel te gaan lezen. Ik moet ook wat inhalen, ik loop namelijk 6 boeken achter op m’n Goodreads challenge, oeps..  Deze boeken wil ik sowieso lezen deze vakantie!

84namen

1. 84 namen – R.P. Bosch

In dit boek ben ik op dit moment bezig en ik ben er al heel erg enthousiast over. Het is een mix van een thriller en een boek over filosofie. Het gaat over Naomi die een filosofiecursus volgt en tegelijkertijd allemaal spannende dingen meemaakt. Ik zal nog niet te veel verklappen, ik ga er namelijk nog een uitgebreide recensie over schrijven! Die komt er zo snel mogelijk aan. Ik kan wel al vertellen dat ik de mix van het spannende verhaal en de stukken filosofie echt geniaal vind.

2. Twee wegen – Per Petterson

Misschien dat je al van dit boek gehoord hebt, het is namelijk veel in de media geweest. Het boek gaat over twee mannen die elkaar tegen komen op een brug. Deze mannen waren vroeger vrienden, maar hebben elkaar al heel lang niet meer gesproken. Ondanks dat allebei een heel ander leven hebben opgebouwd, kunnen ze het verleden niet loslaten. Ik heb ontzettend veel goede verhalen en goede recensies over dit boek gelezen en ik wil het ook heel graag gaan lezen. De beschrijving van het boek vind ik wat vaag, maar daardoor ben ik eigenlijk nog nieuwsgieriger geworden.

3. Geachte heer M. – Herman Koch

Dit boek lijkt me niet zo’n verrassing. Ik houd van de schrijfstijl van Koch, ik heb ook Het diner en Zomerhuis met zwembad verslonden. Toen ik eenmaal hoorde dat er een nieuw boek van Koch kwam, wilde ik het sowieso hebben, ongeacht het verhaal. Geachte heer M. gaat over een verdwenen leraar. Een schrijver, schrijver M., heeft daar over geschreven en daarmee zijn grootste succes behaald. Het boek heeft goede recensies, dus ik kan niet wachten totdat ik dit boek aan m’n lijstje van gelezen boeken kan toevoegen.

4. In zijn nabijheid – Nico Dijkshoorn

Ik vind de schrijfstijl van Nico Dijkshoorn geweldig. Veel humor en vooral veel droge humor. Het eerste boek van Dijkshoorn dat ik las was Nooit ziek geweest, dat vond ik een geweldig boek. Nu wil ik meer van Dijkshoorn lezen! Dit boek gaat over Wim. “Ze noemen hem Wim Beest want hij slaat dingen stuk en verlaat vrouwen.”. In dit boek worden de verhalen van de vrouwen van Wim verteld.

Natuurlijk wil ik nog veel meer lezen, mijn to-read lijst op Goodreads telt nu 263 boeken. Deze boeken staan helemaal bovenaan en ik hoop dat ik ze snel kan lezen! Welke boeken wil jij heel graag lezen?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Karlijn
  23/06/2014 at 11:54 am

  Ik heb op mijn verjaardag 2 boeken van Agatha Christie gekregen dus die ga ik sowieso lezen 🙂

 • Reply
  Kimberley
  23/06/2014 at 1:18 pm

  Ik ken ze allemaal niet,
  klinken wel heel interessant.

 • Leave a Reply