Boeken

Boeken die ik las in januari 2015

Hoewel februari alweer een tijdje begonnen is, zet ik vandaag de boeken die ik in januari gelezen heb op een rijtje. In januari las ik 3 boeken, dat betekent dat ik nu precies op schema loop met m’n Reading Challenge! In 2015 wil ik namelijk 35 boeken lezen.

Pekingeend bij nacht – Sylvia Wittemansylviawitteman

Je kunt wel zeggen dat ik een beetje fan ben van Sylvia Witteman. Zo lees ik haar columns en volg ik haar fanatiek op Twitter (dat is echt een aanrader overigens). Het leuke aan de columns van Sylvia Witteman vind ik dat het allemaal zo echt is. Soms heb je van die mensen die doen alsof ze een perfect leven hebben. Sylvia Witteman hoort duidelijk niet bij die groep mensen: vaak gaat juist alles net mis. Hier kan ik me dan in herkennen en ik zit vaak hardop te lachen. Dat is overigens helemaal leuk als je net in de trein zit: vreemde blikken gegarandeerd.

Dead Silence – Kimberly Derting

Een ander klein voornemen voor 2015 was meer laatste delen van series lezen.deadsilence Ik heb veel series waar ik ooit mee begonnen ben, maar nooit alle boeken ervan gelezen heb. Dat is eigenlijk vrij irritant, dus nam ik mezelf voor om de laatste delen van series te gaan lezen. Ik begon met Dead Silence: het vierde deel van de serie The Body Finder. Het gaat over Violet, Violet kan als het ware dode mensen of dieren aanvoelen. Vermoorde mensen en dieren laten een soort echo achter die Violet kan waarnemen. Zo’n echo is een unieke combinatie van allemaal kleuren, geuren, geluiden en ga zo maar door. De moordenaar van het dier of mens heeft dezelfde echo: dit heet een imprint. Violet komt door deze gave in allemaal ingewikkelde moordzaken terecht. Alle boeken vond ik tot nu toe ontzettend spannend en het vierde boek is daarop geen uitzondering. Soms heb je dat de laatste delen van een serie steeds slechter worden. Hier lijkt het wel omgekeerd: het wordt alleen maar beter! Als je op zoek bent naar klassieke, ontzettend spannende thrillers, is deze serie zeker een aanrader.

Norwegian Wood – Haruki MurakamiNorwegianwood_RS_V02.indd

Het beste boek dat ik in januari heb gelezen, is wel Norwegian Wood. Hier heb ik al een review over geschreven, die kun je hier vinden.

Wat hebben jullie de afgelopen maand gelezen?

 

 

 

 

 

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Femke
  07/02/2015 at 5:40 pm

  Pekingeend heb ik heel lang geleden ook gekocht en ik lees nog vaak wat van die columns terug. Blijven leuk. 🙂

 • Reply
  Karlijn
  07/02/2015 at 6:39 pm

  Dead Silence klinkt als een lekker spannend boek. Ik heb afgelopen maand eindelijk een boek gelezen – na meer dan een half jaar in mijn kast te hebben gestaan. Op een of andere manier begin ik nooit gelijk aan boeken die ik zelf heb gekocht 😛

 • Reply
  CatieMcCartney
  07/02/2015 at 10:38 pm

  Leuke boeken, Maartje! Ik ga Norwegian Wood zeker lezen! 🙂

 • Reply
  Laura
  07/02/2015 at 11:35 pm

  Wow, jij hebt nog tijd voor leuke boeken. Ik lees alleen Conscience en biografieën over Elsschot enzo.

  • Reply
   Maartje (admin)
   08/02/2015 at 8:45 am

   Dat kwam omdat ik in januari een project had, waardoor ik alleen maar het vak taalbeheersing had (en niks hoefde te lezen). Inmiddels zit ik ook weer lekker aan van Van den vos Reynaerde en zo.

  Leave a Reply