Boeken Book blog

Boeken gelezen in januari 2016

In januari heb ik 5 boeken gelezen, dat is een stuk meer dan normaal! Normaal lees ik per jaar zo’n 25-30 boeken. Al een tijdje wil ik dat dat hoger wordt, maar het wilde tot nu toe niet lukken. Hopelijk betekent deze goede score in januari dat het dit jaar wel gaat lukken. Bekijk hier welke boeken ik dit jaar gelezen heb en wat ik ervan vond!


Liever een video in plaats van een blogpost? Onderaan deze blogpost kun je de video vinden!

How to safe a life – Sara Zarr

Een uitgebreide recensie van dit boek staat al online!

How to safe a life van Sara Zarr was een prima boek om het jaar mee te beginnen. Het is een typische young adult. Het gaat over twee tieners, Jill en Mandy. Jill haar vader is net overleden, waardoor ze niet goed in haar vel zit. Vervolgens gaat haar moeder ook nog eens een baby adopteren: de baby van Mandy. Je ziet deze situatie vanuit de perspectieven van Jill en Mandy. Het was een leuk boek, maar verwacht geen enorm diepgaand verhaal.

Denken aan vrijdag – Nicci French

De Frieda Klein serie van Nicci French zijn echt de beste thrillers die ik gelezen heb. Ze gaan allemaal over Frieda Klein, een psychotherapeut die steeds verwikkeld raakt in moordzaken. In de serie is van elke dag één boek. Vlak voor het nieuwe jaar las ik het boek over donderdag uit, wat een klein beetje tegenviel. Denken aan vrijdag was zoals ik het had verwacht: goed, spannend en enorm verrassend.

Kafka op het strand – Haruki Murakami

Een uitgebreide recensie van dit boek staat al online!

Met Kafka op het strand heb ik een nieuw favoriet boek gevonden. Dit boek vond ik zo bijzonder. Ik was al een beetje fan geworden van Haruki Murakami na Norwegian Wood, maar na dit boek ben ik ervan overtuigd. Het boek is ontzettend vreemd en surrealistisch, iets waar ik juist ontzettend van genoten heb. Ik kan me daarentegen ook goed voorstellen dat andere mensen dit helemaal niks vinden. Tip: lees eerst Norwegian Wood en begin als je dat leuk vindt, pas aan Kafka op het strand.

Oeroeg – Hella Haasse

Oeroeg is een boek dat een groot verhaal vertelt in heel weinig bladzijdes. In minder dan 100 bladzijden wordt het verhaal verteld van twee vrienden in Indonesië. Eén van de twee vrienden is een inlander, terwijl de ander een Nederlander is. Zoals je wellicht wel kan verwachten, gaat dit niet goed en zorgt het voor veel problemen in de vriendschap. Iets voor jou als je nog een erg goed boek zoekt en misschien als je liever geen dikke boeken leest.

Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Een uitgebreide recensie van dit boek staat al online!

Het laatste boek dat ik in 2016 las, was wederom een thriller. Niet zomaar een thriller, een thriller die al veel prijzen had ontvangen. Het gaat over Rachel, die alcoholist is en elke dag met de trein naar Londen gaat. Elke dag staat de trein stil op hetzelfde punt en dan kijkt ze naar binnen bij hetzelfde huis. Op een gegeven moment blijkt dat de vrouw die daar woont, vermist wordt. Rachel wordt betrokken bij deze zaak. Het boek vond ik erg interessant, van tevoren vond ik het onderwerp al leuk klinken. Het begin van het boek vond ik echt heel goed, maar het einde was helaas iets minder dan het begin. Het plot werd eigenlijk een beetje weggegeven, wat een beetje jammer was. Desalniettemin vond ik het een goed boek en ben ik blij dat ik het gelezen heb!


Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Sonja
  04/02/2016 at 11:00 am

  Wat tof dat je een video hebt gemaakt!! Hij ziet er ook heel goed uit en je praat heel fijn voor de camera:) En sowieso leuk om ook even over je gelezen boeken te lezen, ik wil ook weer veeel meer gaan lezen. Die Haruki Murakami heb ik vaker in boekenwinkels zien liggen en dan bijna gekocht, maar toch nog nooit doorgepakt. Nu ben ik alleen nog maar nieuwsgieriger geworden dus wellicht ga ik Norwegian Wood dan een keer proberen! Ik ben nu trouwens zelf ‘Lichtjaren’ van James Salter aan het lezen en ik ben er helemaal weg van, hij schetst op een hele bijzondere manier de sfeer. Oja en ik wilde je nog even zeggen: klein spelfoutje: “vel” ipv “fel” 😉 Misschien toch fijn om even te weten zodat je het kan veranderen, je hebt er waarschijnlijk zelf helemaal overheen gelezen! Veel leesplezier alvast in februari, haha!:)

  • Reply
   Maartje (admin)
   04/02/2016 at 12:51 pm

   Dankjewel! Het is zeker aan te raden om zijn boeken eens te proberen. Ik denk ook dat je na één boek wel gelijk weet of je het wat vindt of niet. Ik ben gelijk benieuwd naar Lichtjaren, dus die zet ik op mijn to-read lijstje. & bedankt, ik had er inderdaad helemaal overheen gelezen!

 • Reply
  Maaike
  04/02/2016 at 2:23 pm

  Ik vind Norwegian Wood heel goed klinken, zie zet ik op mijn to read-lijstje! Ik kan me herinneren dat ik Oeroeg ook wel goed vond, zeker vergeleken met andere boeken die ik las op de middelbare school, haha. Ik ben niet zo van de thrillers (en ik probeer ook minder YA’s te lezen), dus ik denk dat de rest niet echt iets voor mij is.

 • Leave a Reply