Boeken Persoonlijk

Een nieuw Harry Potter boek: vind ik dat wel zo leuk?

Waarschijnlijk weet je dit niet (tenzij je me persoonlijk kent), maar ik ben echt een enorme fan van Harry Potter. De laatste film keek ik in de Night Première, met een Gryffindor sjaal op mijn nek (dat ik eigenlijk een Hufflepuff ben, laat ik maar achterwege). Mijn toverstok ligt standaard op mijn nachtkastje en de boeken heb ik zo vaak gelezen dat ik het niet meer bijhoud. Ik heb Rupert Grint en Oliver en James Phelps in het echt gezien en heb een tijdje fanatiek toverdranken gemaakt op Pottermore.

Gisteren zag ik opeens op Pottermore dat er een nieuw Harry Potter boek uitkomt, Harry Potter and the Cursed Child. Het is niet echt een roman, maar meer een boekversie van het scenario van het gelijknamige toneelstuk. Het gaat over Harry Potter, maar dan tien jaar na het al bestaande verhaal. Harry Potter is inmiddels een ambtenaar op het ministerie van Toverkunst, heeft een burn-out en kampt met zijn bekendheid en vooral wat voor invloed dit op zijn kinderen heeft.

Hoewel ik op Twitter en Facebook voornamelijk ontzettend gelukkige Potterheads zie, weet ik nog niet zo goed of ik er wel zo blij mee ben. Mijn eerste reactie was niet een reactie van intens geluk, maar eerder pure teleurstelling. Voor mijn gevoel is het hele verhaal en het hele Harry Potter imperium af. Het verhaal is af (hoe pijnlijk dat ook was) en het voelt raar om opeens weer verder te gaan.

Wat ik juist zo leuk vind, is zelf verzinnen hoe het verder gaat. Zelf bedenken hoe de kinderen van Harry uiteindelijk worden en wat voor baan Harry krijgt. Ik had nooit zelf bedacht dat Harry ambtenaar op het ministerie van Toverkunst zou worden. Voor mij zou Harry bijvoorbeeld eerder een docent worden op Hogwarts. Voor mij is Harry nog steeds een held en dat strook niet helemaal met het nieuwe verhaal, namelijk dat hij een burn-out heeft en moeite heeft met zijn bekendheid.

Natuurlijk weet J.K. Rowling als geen ander hoe het met Harry afloopt. De vraag is alleen, of ik het wel wil weten. Ik ga het boek (uiteraard) evengoed lezen. Hopelijk wordt alles me duidelijk als ik het gelezen heb en ben ik daarna net zo intens gelukkig als (voor mijn gevoel) de rest van de Potterheads op dit moment.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Bianca Schrijft
  11/02/2016 at 8:05 am

  Aan de ene kant zit ik hier te springen op de bank, aan de andere kant heb ik ernstige twijfels. Je kan gewoon een verhaal zo verpesten met zo’n boek. Ben benieuwd, dat wel.

 • Reply
  Sylvia
  12/02/2016 at 9:58 pm

  Ik ben wel blij met een achtste deel, voor mij was het juist niet ‘af’ na deel 7 😉 Ik ben wel enigszins bang dat het een slap aftreksel wordt van de eerste zeven delen, maar vooralsnog ben ik vooral enthousiast, we zullen zien 😉

 • Reply
  Neys landelijke woonaccesoires
  15/02/2016 at 6:24 am

  Ligt het aan mij of lijkt deze vrouw op de foto op deze manier op een soort oude Carice van Houten?

 • Leave a Reply