Boeken

Favoriete boeken #2: John Green

Favoriete boeken #1 is hier te vinden.

Ik kende John Green door de VlogBrothers, een kanaal op YouTube waar John Green en zijn broer Hank Green video’s plaatsen over van alles: hun leven, werk en hobby’s. Hank plaatst soms wat liedjes en John leest soms wat voor. Ik vond de video’s van Hank en John heel erg leuk, vooral de video’s van John waar hij voorlas of soms bezig was met een nieuw boek. Dat maakte mij erg nieuwsgierig en ik besloot een boek aan te schaffen. Het eerste boek dat ik wilde lezen was Looking for Alaska, simpelweg omdat het het eerste boek is dat John Green geschreven heeft en ik daarmee wilde beginnen.

Ik houd de Engelse titels aan omdat ik zelf de Engelse versies gelezen heb en verder de Nederlandse boeken gewoon erg lelijk vertaald vind.

Looking for Alaska

looking-for-alaska-cover-abookandashortlatte.wordpress.com_2 Looking for Alaska gaat over Miles “Pudge” Halter, een jongen gefascineerd door de laatste woorden van bekende personen en hij is zijn saaie leven zat. Hij besluit naar een kostschool te gaan om te zoeken wat Francois Rabelais (dichter) bedoelde met “The Great Perhaps”. Daar komt hij Alaska Young tegen, een mooi, slim, mysterieus, grappig en ondoorgrondbaar meisje. Looking for Alaska is heel erg grappig maar zet je tegelijkertijd aan het denken. Veel vragen worden nog open gelaten aan het eind maar voor het eerst vond ik het niet erg; het maakt Alaska nog veel mysterieuzer.
Als je het boek al gelezen hebt: hier staat een leuke Q&A over Looking for Alaska.

Paper Towns

“The town was paper, but the memories were not.”

PaperTowns2009_6A Quentin Jacobsen heeft altijd de avontuurlijke Margo Roth Spiegelman bewonderd. ’s Nachts klimt Margo een keer door het raam van Quentin, met de vraag of Quentin mee wil op een tocht om wraak te nemen op haar ex. Quentin hoeft daar natuurlijk niet bij na te denken en gaat mee. Later verdwijnt Margo en Quentin doet er alles aan haar terug te vinden, maar komt erachter dat de Margo die hij zoekt steeds minder gaat lijken op de Margo die hij kende. Paper Towns vond ik echt geweldig, Margo is een avontuurlijk en mysterieus meisje die alles doet wat ze wil, ze verdwijnt ’s nachts om wraak te nemen en verdwijnt zomaar zonder duidelijke sporen achter te laten. Doordat Quentin achter een paar aanwijzingen komt begin je er langzaamaan erachter te komen waar Margo naartoe is, maar haar daadwerkelijk vinden blijkt een stuk moeilijker te zijn.

The Fault in Our Stars

fault-in-our-stars-267x400Hazel is een 16 jarig meisje dat nog leeft door een medisch wonder: ze heeft kanker en door een wonder is de tumor in haar longen gekrompen. Ze leert Augustus Waters kennen bij een praatgroep voor kinderen met kanker. Hazel en Augustus worden verliefd en gaan samen naar Amsterdam om schrijver Peter van Houten, Hazel’s favoriete schrijver, te ontmoeten. The Fault in Our Stars is een droevig boek, maar John Green heeft het voor elkaar gekregen om dit zo mooi te schrijven dat je tegelijkertijd droevig en blij wordt. Hij laat perfect zien dat dit echte liefde is en veel beter dan de vaak geschetste chicklit versie van echte liefde.
Verder heeft John Green hoofdstuk 1 en hoofdstuk 2 voorgelezen op YouTube.

The Fault in Our Stars is tot nu toe mijn meest favoriete boek van John Green. Paper Towns en Looking for Alaksa vind ik ook beide geweldig, het enige minpunt is dat de karakters van beide boeken erg op elkaar lijken. Ik raad alle boeken van John Green aan en ben er van overtuigd dat zijn andere boeken net zo goed zijn. Ik kan in ieder geval niet wachten om ze te lezen. Will Grayson, Will Grayson en Let it Snow liggen al klaar in mijn boekenkast.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply