Boeken

Favoriete boeken #1

Ik houd heel erg van lezen en een paar boeken zijn en zullen mij altijd bij blijven. In willekeurige volgorde, de boeken die echt de moeite waard zijn om te lezen:

Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? – Johan Harstad

Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?Dit boek heb ik gelezen omdat ik weg ben van Arjen Lubach en hij hier vertelde dat het een goed boek is. Aangezien ik Arjen zijn schrijfstijl geweldig vind, wilde ik dit ook wel graag proberen. Het heeft me niet teleur gesteld!
Het boek gaat over Mattias. Mattias is geboren in de nacht van de eerste maanlanding. Mattias is geobsedeerd door de maanlanding en in het bijzonder door Buzz Aldrin (tweede man op de maan). Buzz Aldrin is volgens Mattias een man die onopvallend is, gewoon maar een radertje in het systeem van de maatschappij en hij leek wel verdwenen te zijn terwijl Neil Armstrong in het middelpunt van alle belangstelling stond. Mattias wil graag net zo onopvallend en in de schaduw leven als Buzz Aldrin. Op een dag besluit hij naar de Faeröer te reizen met vrienden. Dan wordt Mattias opeens wakker op een verlaten weg, gewond en met heel wat geld op zak.
Het mooie aan de schrijfstijl van Harstad vind ik dat alles zo goed beschreven is. Van het weer en de regendruppels tot aan elk gevoel dat Mattias voelt, alles is gedetailleerd en mooi beschreven, zonder dat het vervelend en langdradig wordt.

Magnus – Arjen Lubach

MagnusZoals eerder gezegd ben ik echt een groot fan van Arjen Lubach. Na één interview op tv te hebben gezien was ik
overtuigd en heb ik gelijk zijn laatste boek gehaald (Magnus). Na Magnus heb ik ook nog zijn andere boeken (Bastaardsuiker en Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend) gekocht, en die waren ook zoals verwacht, helemaal geweldig.
Magnus gaat over Merlijn, die naar Zweden vertrekt als hij hoort dat er met zijn creditcard vreemde uitgaven worden gedaan in een pretpark in Zweden. Hij heeft niets meer dat hem tegen houdt dus vertrekt hij naar Zweden om te kijken wie er van die vreemde uitgaven doet. In Zweden komt hij achter veel meer dingen dan hij van tevoren gedacht had.
Dit boek vind ik echt geweldig en is mijn meest favoriete boek tot nu toe. Het leuke vind ik ook dat Merlijn iets doet (zomaar vertrekken) dat ik ook wel zou willen maar wat niet echt mogelijk is.

Frieda Klein serie – Nicci French

De Frieda Klein serie is een vrij nieuwe serie, er zijn nu pas twee boeken uitgekomen. De boeken zijn ontzettend spannende thrillers en ik las ze in één dag uit.
Frieda Klein is een psychoanalytica die soms de politie helpt met het oplossen van vreemde, soms bijna onmogelijke zaken. In het eerste boek (Blauwe maandag) wordt er een jongetje vermist en Frieda komt erachter dat een patiënt die ze heeft, verhalen vertelt over een jongetje die er precies hetzelfde uitziet. In het tweede boek (Dinsdag is voorbij) wordt er in een vervallen huis in Londen een lijk gevonden, zittend in een stoel. In het huis woont Michelle Doyce die voor het lijk zorgt en blijkbaar denkt dat het nog een levend persoon is.
De boeken zijn ontzettend spannend en heel erg onvoorspelbaar. Tot aan het laatste hoofdstuk had ik nog geen idee hoe het in elkaar zat en wie wat nou gedaan had.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Favoriete boeken #2: John Green « KAYA & LEAH
    26/10/2012 at 9:33 am

    […] boeken #1 is hier te […]

  • Leave a Reply