Boeken Recensies

Het meisje in de trein van Paula Hawkins

VN thriller van het jaar 2015, Hebban.nl publieksprijs voor beste thriller en aangeraden door Stephen King en Tess Gerritsen: dat belooft veel goeds, toch? Ik was in ieder geval gelijk benieuwd naar Het meisje in de trein van Paula Hawkins.

Het boek vertelt het verhaal van Rachel, een gescheiden vrouw met een alcoholprobleem die iedere dag de trein neemt naar Londen. Elke dag staat de trein stil bij hetzelfde huis en elke dag kijkt Rachel naar Jess en Jason, die hier volgens haar wonen. Op een dag blijkt dat Jess vermist wordt, Rachel heeft daarvoor iets vreemds gezien terwijl ze in de trein zat, en besluit naar de politie te stappen.

Het leuke aan het boek vind ik dat het voornamelijk uit het perspectief van Rachel is geschreven. Rachel is een onbetrouwbare hoofdpersoon, wat het erg interessant maakt. Bij alles wat er gebeurde, vroeg ik me af of het wel echt zo was, of dat Rachel iets vergeten was doordat ze dronken was. Wat ik wel een beetje lastig vond, was dat ik in het begin echt een hekel had aan Rachel. Ik vond haar zo irritant. Gelukkig werd dat nadat ik meer had gelezen, minder.

De schrijfstijl vond ik daarnaast ook echt prettig: het leest vlot weg en het zorgde ervoor dat ik steeds door wilde lezen. Ik vond het iets minder dat het plot wel voorspelbaar was. Het plot werd eigenlijk compleet weggegeven door de schrijfster. Op een gegeven moment dacht ik dat ik het wist, maar verwachtte ik eigenlijk nog dat alles anders in elkaar zou zitten. Ik kon gewoon niet voorstellen dat het zo weggegeven werd. Helaas was dat dus wel het geval.  Wellicht had ik ook (te) veel van het boek verwacht, door alle prijzen en goede recensies.

Ik vond het dus een interessant, spannend en goed geschreven boek. Helaas was het einde niet zo goed als de rest.

meisjeindetrein3

meisjeindetrein1

Ook lezen?


Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Bettie
  29/01/2016 at 8:59 pm

  Ik heb dit boek ook nog steeds op mijn lijstje staan. Ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden, want ik hoor allemaal verschillende meningen erover.

  • Reply
   Maartje (admin)
   30/01/2016 at 7:13 pm

   Dan zit er niks anders op dan het boek zelf lezen! 😀

 • Reply
  Hester
  30/01/2016 at 4:39 pm

  Ik wil ‘m ook nog wel graag lezen omdat ik de verhaallijn op zichzelf heel leuk vind; wel jammer dat het einde tegenvalt.

  • Reply
   Maartje (admin)
   30/01/2016 at 7:13 pm

   Ik vond het het alsnog waard, hoor!

 • Reply
  anna
  30/01/2016 at 9:34 pm

  Leuk om te lezen! Ik was heel benieuwd naar het boek, misschien ga ik hem ooit nog lezen maar het is volgens mij niet een must-read.

 • Leave a Reply