Ik ging naar een boekpresentatie

Ik ging naar een boekpresentatie

Gisteren was ik dus naar de boekpresentatie van het boek 84 namen geschreven door R.P. Bosch. Ik wist nog niet zo veel van de verhaallijn van het boek, maar het was geschreven door de leraar filosofie van m’n zus. Reden genoeg om even heen te gaan en te horen waar het boek nou eigenlijk over ging. Een paar dingen wist ik al, het zou een soort betere versie van De wereld van Sofie zijn. Een roman met verhalen over filosofie tussendoor. Ik ben al enthousiast!

84namen2

Eerlijk gezegd heb ik De wereld van Sofie (nog) nooit gelezen, maar het idee staat mij wel erg aan. Dit boek gaat over een achttienjarige Naomi die een filosofiecursus gaat doen. Het is een spannend boek, Bosch vertelde op de presentatie dat hij geïnspireerd was door de boeken van Nicci French. Aangezien dat mijn favoriete thrillers zijn, kreeg ik steeds meer zin om het boek te lezen. Naomi werkt bij een aardewerkfabriek en er gebeuren vreemde dingen, haar collega’s krijgen allemaal ongelukken en ze gebruikt de filosofie om het allemaal een beetje op te lossen.

Tijdens de presentatie werden ook twee stukjes voorgelezen. Als eerste werden de eerste bladzijdes voorgelezen. Later werd er ook nog een spannender stuk voorgelezen, ik zat gelijk al in het verhaal en ik wilde zo snel mogelijk het boek kopen en verder lezen.

84namen3

84namen4

Zoals al een beetje te verwachten is, zijn namen in het boek erg belangrijk. De inhoudsopgave ziet er ook tof uit, de naam van een hoofdstuk bestaat uit 3 namen, bij elkaar zijn het weer 84 namen. Op de foto voor de inhoudsopgave zie je een tijdlijn met alle namen van de filosofen.

Ik hoop dat ik dit boek tussen m’n tentamens door nog kan lezen, het lijkt mij een erg interessant en spannend boek.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!
Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 19/01/2014 / 6:44 pm

  Wat leuk! Klinkt inderdaad erg leuk. Sowieso zijn filosofische dingen altijd wel interessant 🙂 Beetje stof tot nadenken! Ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

 2. 19/01/2014 / 7:45 pm

  Dat lijkt mij leuk om eens mee te maken, zo’n boekpresentatie!

  • Maartje (admin)
   19/01/2014 / 7:57 pm

   Ja dat vond ik ook!

 3. 19/01/2014 / 9:15 pm

  Ah, leuk zeg! Nu heb ik meteen zin om te lezen 🙂

 4. 19/01/2014 / 9:29 pm

  De wereld van Sofie heb ik nu twee keer gelezen en ik vind het een geweldig boek! Dit boek spreekt me zeker aan, als ik het een keer tegenkom neem ik het zeker mee..

 5. 19/01/2014 / 11:30 pm

  Dan ben ik wel even benieuwd welke filosofie docent op mijn school dat is! Klinkt in ieder geval interessant.

 6. 21/01/2014 / 6:33 pm

  Wereld van Sophie heb ik ook nog steeds niet gelezen, wil zo graag maar op een of andere manier schrikt hij ook een beetje af ofzo.

 7. 26/02/2014 / 4:55 pm

  Interessant.. Ik ben benieuwd, misschien ga ik hem ook wel lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.