Boeken Recensies

Inspirerend boek: Banksy – Wall and Piece

Sinds ik een documentaire (Exit Through the Gift Shop) over Banksy gezien heb op school, ben ik ontzettend door Banksy geïnspireerd. Banksy is een kunstenaar, politiek activist, schilder en ga zo maar door. Wat bijzonder is aan Banksy is dat hij zijn identiteit geheim houdt. Met zijn werk keert hij zich af tegen bijvoorbeeld de monarchie, oorlog en reclame. Dit doet hij altijd met humor.

De documentaire die ik heb gezien, gaat niet alleen over Banksy. De documentaire beschreef ook het verhaal van Thierry Guetta, die op mij als een soort dief overkwam. Guetta documenteert namelijk verschillende kunstenaars (vooral Banksy), steelt hun technicken en gaat zelf kunst maken. In de documentaire kun je ook goed zien hoe Banksy zijn kunst maakt en hoe hij zulke enorme prints op gebouwen krijgt. Naast dit boek is de documentaire ook zeker een aanrader.

Het boek is een ongeautoriseerde biografie aan de hand van prachtige foto’s van zijn werk. Als ik dit boek doorblader, word ik zo geïnspireerd. Kon ik maar zulke slimme teksten en prints bedenken! Voor mij voelt Banksy een beetje als een mythe. Hij blijft een mythe, omdat hij zijn identiteit geheim houdt en zijn werk niet verkoopt of tentoonstelt. Op een gegeven moment werd zijn graffiti uitgehakt om te verkopen, dat is toch idioot? In een boekhandel zag ik dit boek liggen en ik wilde het zo snel mogelijk afrekenen en meenemen naar huis, toch ben ik “verstandig” geweest en heb ik het niet gedaan. Toen ik thuis kwam en het boek op internet liet zien aan mijn zus en moeder, bleek dat ze allebei dat boek ook al heel lang wilden hebben. Zo besloten we het boek alsnog te bestellen. Ik ben er zo blij mee!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Eva The Human
  05/09/2013 at 10:21 pm

  Ziet er een leuk boek uit! 😀

 • Reply
  Leen Philips
  05/09/2013 at 10:39 pm

  Dees is echt een super zalig boek!
  En echt een goeie kunstenaar, ook al is het graffiti dit vind ik echt de moeite, heb er al enkele gezien in Berlijn 🙂 Ik volg je terug, ik vind dat je echt een zalig blog hebt!

 • Reply
  M.
  06/09/2013 at 10:01 am

  Ik hou van Banksy en van deze blog!

 • Reply
  Life Of Roshelle
  06/09/2013 at 10:29 am

  Ziet er uit als een erg mooi boek met veel inspiratie!

  http://www.lifeofroshelle.nl

 • Reply
  meike
  06/09/2013 at 3:44 pm

  Ik heb m ook, erg inspirerend inderdaad!

 • Reply
  Jaike
  06/09/2013 at 8:23 pm

  Hoi hoi,

  Ik heb je genomineerd voor de liebster award, kijk op mijn blog voor alle vragen.

  Jaike http://despicablebooks.blogspot.nl/

 • Reply
  Laura - what about her
  07/09/2013 at 1:27 pm

  Waaauw, ik vind dat boek er echt prachtig uitzien, alleen daarom wil ik het al hebben.

 • Reply
  Karlijn
  08/09/2013 at 12:31 pm

  De docu over hem is zo gaaf! Ik heb hem nu al een paar keer gezien, maar blijf hem mooi vinden. Ik ben echt fan van hem, sowieso van street art. Maar banksy is toch wel mijn favoriet. Zo mooi hoe hij maatschappelijke problemen verwoordt.

 • Leave a Reply