Boeken

Jullie favoriete boeken

Vorige week liet ik mijn favoriete boeken zien en vroeg ik naar jullie favoriete boeken! Ik heb al wat hele leuke reacties ontvangen, dus die zal ik hier laten zien. Als je ook nog een verhaal met jouw favoriete boeken wil inzenden, dan kan dat hier!

Dagmar ValerieBy Dagmar Valerie

Mijn angst om het ‘De kraamhulp’ te lezen was volkomen terecht, ik heb niet eerder een boek gelezen waarin ik zo meeleefde en continu kippenvel op mijn arm zag. De rillingen liepen ook regelmatig over mijn rug en ‘De kraamhulp’ was op sommige momenten zo eng dat ik amper de bladzijde durfde om te slaan. Hoe dit komt? De schrijfstijl van Esther Verhoef is pakkend, meeslepend, maar voornamelijk angstaanjagend. De spanning is geweldig opgebouwd, waardoor je het boek niet aan de kant kunt leggen én je je hart tijdens het lezen hoort kloppen in je keel.Het boek is een absolute aanrader als je van thrillers houdt, maar bereid je voor op ongekende spanningen en rillingen. Ik wil in ieder geval nooit meer een kraamhulp!

dagmarvalerie

bron foto

KarlijnWonderlicht

TheNightCircusIk kan niet kiezen 🙁 En eigenlijk wisselt het ook héél vaak, maar goed ik ga er nu gewoon eentje kiezen (die dus morgen misschien alweer ingewisseld is). The Night Circus van Erin Morgenstern heb ik drie jaar terug voor de eerste keer gelezen en het is een boek wat ik nog steeds herlees. Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal en het is gewoon super goed opgebouwd. Want hoe zit het nou met het circus? En hoe kan het nou zomaar verdwijnen? Tot op het laatste moment blijft het spannend en ik wist niet hoe snel ik het boek uit moest lezen. Mijn omschrijving blijft expres een beetje vaag omdat je het eigenlijk gewoon zelf moet lezen om te ervaren!

KarlijnRun Away Isabella

atwoodAllereerst wil ik zeggen dat ik heel moeilijk kan kiezen tussen favoriete boeken en dat mijn favorieten na ongeveer drie maanden wisselen, maar een van de beste boeken die ik in 2014 gelezen heb, is The Blind Assassin van Margeret Atwood. Dit komt vooral omdat het een verhaal in een verhaal in een verhaal is – soms is dat verwarrend maar er wordt hier erg goed gebruik gemaakt van dit soort raamvertellingen. De hoofdpersoon denkt terug aan hoe ze opgegroeid is met haar zusje – die zelfmoord heeft gepleegd. Tussen die flashbacks door lees je stukken uit het boek The Blind Assassin, geschreven door dat zusje. Het is boek is een van mijn favorieten, omdat je  een soort ‘medelijden’ krijgt met de hoofdpersonage. Ik heb over het algemeen veel moeite met het echt inleven met personages in een boek en toch is dat hier wel gelukt :).

Joëlle

vliegeraarIk heb meerdere favoriete boeken waar ik niet uit kan kiezen.Van alle schrijvers die ik noem vind ik nog meer boeken geweldig, die zet ik er ook bij.

De Vliegeraar – Khaled Hosseini: Erg indrukwekkend boek. Leest heel snel door, mooi geschreven. De spanning loopt op, je weet eerst nog niet hoe het boek gaat lopen. Er komt veel emotie bij kijken en het is heftig, maar daar hou ik van. En uit de bergen kwam de echo en Duizend schitterende zonnen zijn ook aanraders.

Tommy Wieringa – Caesarion: Dit boek is vooral erg uitgebreid geschreven. Lange zinnen, een lang uitgerekt verhaal met als thema ‘verval’. Ik hou van Tommy Wieringa’s lange beschrijvende zinnen en de sfeer die zijn boeken overbrengen. Joe Speedboot en Dit Zijn De Namen zijn ook twee geweldige boeken.

Herman Koch – Het Diner: Herman Koch vind ik echt een geweldige schrijver. Zijn boeken zijn spannend, onverwachts en intrigerend. Ik hou van zijn harde verhalen en zijn schrijfstijl. Zomerhuis met zwembad en Geachte heer M. vind ik ook super boeken.

sarahHaar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay: Als laatste hou ik erg van het oorlog genre. Niet omdat ik oorlog zo leuk vind, maar ik vind de verhalen heel mooi.

Ik kan meerdere boeken over de oorlog aanraden:
Het lied van de loopgraven – Sebastian Faulks.
De jongen, de viool en de meester – Julie Thomas.
De boekendief – Markus Zusak.
De poppenspeler van Warschau – Eva Weaver.
Niet alle smeerlappen komen uit Wenen – Andrea Molesini

EmmaIt’s A Lovely Lifestyle

Ik heb voor sinterklaas het boek Girl Online van Zoe Sugg gekregen :). Ook al heb ik het nog niet uit het is mijn nieuwe favoriet! Het hele boek schreeuwt ZOELLA en leest heerlijk. I love it!!zoella-book

Allereerst: bedankt voor de super leuke reacties! Ik vind het zo leuk om te lezen over de favoriete boeken van mensen, zo kom ik zelf ook weer op nieuwe ideeën. Er staan heel wat boeken bij die ik nog niet gelezen heb (en waarvan ik nog nooit gehoord heb), die ga ik dus zeker even checken. Er staan ook boeken tussen die ik al op m’n to-read lijstje heb staan, bijvoorbeeld Girl Online van Zoe Sugg. Ik vind Zoe en haar video’s echt geweldig en alleen daarom wil ik dat boek al lezen.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Karlijn
  18/12/2014 at 11:43 am

  Super leuk gedaan Maartje! Vind het echt zo leuk bedacht van je. Ik vind het altijd zo leuk om te lezen over andermans favoriete boeken en de reden daarvan.
  Ben trouwens ook benieuwd naar Girl Online!

  • Reply
   Maartje (admin)
   22/12/2014 at 7:38 am

   Bedankt :D.

 • Reply
  Karlijn
  18/12/2014 at 9:18 pm

  Het is een erg leuk artikel geworden! Nu ben ik ook erg benieuwd geworden naar de andere boeken die genoemd zijn 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   22/12/2014 at 7:38 am

   Dankjewel!

 • Reply
  Knipogende kamelen en kerstbomen | het dagboek van een zeventienjarig meisje | Run Away Isabella
  20/12/2014 at 9:50 am

  […] Wanneer klets ik niet over boeken? Op de blog van Maartje staat een leuk lijstje met favorieten boeken van bloggers. En he, mijn naam staat er ook bij!  […]

 • Leave a Reply