Boeken

Mijn favoriete boeken

Mijn favoriete boek opnoemen vind ik lastig. Één favoriet boek heb ik eigenlijk niet. Aan een boekenliefhebber vragen wat zijn favoriete boek is, is hetzelfde als een fashionblogger één paar schoenen uit te laten kiezen. Het kan gewoon niet. Toch zijn er wel boeken die me altijd zijn bijgebleven en die op een bepaalde manier bijzonder waren.

Voor de verandering vertel ik vandaag over mijn favoriete boeken!

 


 

1. Tonio – A.F.Th. van der Heijden

Tonio staat echt duidelijk op nummer 1, met daaronder een groot gat. Er is geen boek dat ik zo mooi vond als Tonio. Het boek heeft me ook nog heel lang beziggehouden. Ik denk nog vaak terug aan het verhaal, terwijl het toch alweer een tijdje geleden is dat ik het gelezen heb.

Lees mijn volledige recensie hier!

2. Magnus – Arjen Lubach

Arjen Lubach is duidelijk een van mijn favoriete schrijvers. Magnus is het eerste boek dat ik van Lubach las, daarnaast is het het eerste serieuzere Nederlandse boek dat ik gelezen had. Vandaar dat dit voor mij wel een speciaal boek is! Het boek speelt zich ook nog eens af in Zweden, een van mijn favoriete landen.

IV van Arjen Lubach gekocht!

3. IV – Arjen Lubach

Nadat ik alle andere boeken van Lubach gelezen had, kwam IV uit. IV is in tegenstelling tot de andere boeken van Arjen Lubach een thriller. De fijne schrijfstijl gecombineerd met een enorm spannend verhaal kan niet beter.

Lees mijn volledige recensie hier!

4. Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?

Eerder schreef ik al een klein stukje over dit boek. Ik schreef: “Het mooie aan de schrijfstijl van Harstad vind ik dat alles zo goed beschreven is. Van het weer en de regendruppels tot aan elk gevoel dat Mattias voelt, alles is gedetailleerd en mooi beschreven, zonder dat het vervelend en langdradig wordt”. Dat dus.

5. The Fault in our Stars – John Green

Niet origineel, maar daardoor niet minder leuk. Dit boek is niet voor niets zo populair, het verhaal is mooi en de schrijfstijl van John Green is heerlijk. Ik denk dat jullie het verhaal wel kennen: twee tieners met allebei een vorm van kanker leren elkaar kennen bij een soort praatgroep en worden verliefd.

 

Nu jullie gehoord, gekeken en gelezen hebben naar/over mijn favoriete boeken, wil ik graag weten wat jullie favoriete boeken zijn! Laat me dat hier weten en wie weet zie jij je verhaaltje straks terug in een blogpost!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Maaike
  09/12/2014 at 5:36 pm

  Wat een leuk filmpje! Ik ga even nadenken over mijn favoriete boeken. Het zijn er zo veeeeel. Jou tips vind ik trouwens heel fijn! Die ga ik zeker opzoeken. Ik lees namelijk ook veel engels, en zit een beetje ‘stuck’ in het young adult genre. Ofzo. Ik weet niet zo goed wat ik allemaal wil lezen denk ik. Dus ik denk dat ik Arjen Lubach maar een keer ga proberen :-). Oh: hiieeh ik heb John Green ontmoet. En een gesigneerd boek -fangirl modus uit-.

  • Reply
   Maartje (admin)
   09/12/2014 at 5:38 pm

   Dankjewel! Ik heb ook een lange tijd “vast” gezeten in het YA genre. Als je nog tips nodig hebt, heb ik er denk ik wel genoeg! En omg John Green ontmoeten is wel echt heel tof. Ik ben jaloers!

  • Reply
   Karlijn
   10/12/2014 at 7:21 pm

   Wauw, nog een jaloers persoon meldt zich! John Green ontmoeten lijkt me echt geweldig 🙂

 • Reply
  Dina
  10/12/2014 at 7:10 am

  Och ja, nummertje 5. Ik smelt nog steeds alleen al als ik aan het boek denk. <3

 • Reply
  Anne
  10/12/2014 at 9:00 am

  Ik ben zó ontzettend benieuwd nog naar het boek van Arjen Lubach (en vooral ook echt naar zijn schrijfstijl!).

 • Reply
  Karlijn
  10/12/2014 at 7:22 pm

  Alleen nummer 5 heb ik gelezen maar de rest klinkt ook zeker als het lezen waard 🙂

 • Reply
  Karlijn
  10/12/2014 at 8:00 pm

  Ik kan er ook niet maar één opnoemen hoor. Hallooo er zijn zoveel mooie boeken. IV van Arjen is goed he?! Elke keer als ik nu langs de Nederlandse Bank fiets moet ik er even aan denken. The Fault In Our Stars is ook één van mijn favorieten, het is gewoon een heerlijk boek dat al die aandacht verdient.

 • Reply
  Tineke
  12/12/2014 at 2:28 pm

  Nummer 5 moet ik ook nog steeds lezen. Wat heb jij trouwens een leuke blog. Ik ben je meteen gaan volgen via bloglovin. Hopelijk neem jij ook eens een kijkje op mijn blog.
  Liefs

 • Leave a Reply