Boeken Eten

Mijn twee favoriete bakboeken

Misschien is het je al opgevallen als je m’n blog wat langer volgt, maar ik houd echt van bakken. Taarten zijn mijn favoriet, maar ook bijvoorbeeld koekjes en muffins bak ik graag. Soms pak ik recepten van internet, maar eigenlijk gaat er niks boven bladeren in een mooi bakboek. Hierbij deel ik mijn twee favoriete bakboeken!

bakboek4bakboek6

Mijn eerste favoriete boek is Bakken met de Cake Boss. Niet alleen omdat ik een klein beetje (oke, een beetje veel) fan ben van Buddy en Carlo’s Bakery, maar ook omdat het boek zo inspirerend en duidelijk is. Ik krijg gelijk al zo veel inspiratie als ik door het boek blader en ik zie gelijk al verschillende dingen die ik een keer wil maken. Daarnaast staan er zo veel handige tips in, over hoe je bijvoorbeeld het beste kunt decoreren, wat goede combinaties zijn qua smaak en ga zo maar door. Het boek is dus veel meer dan alleen recepten. Wel zijn de recepten best uitgebreid, het zijn niet recepten die je even op je vrije zondagmiddag gaat doen. Het vergt nog best wat voorbereiding en sommige ingrediënten zijn niet in Nederlandse supermarkten te krijgen (en moet je bijvoorbeeld op internet bestellen). Wel zijn het de perfecte recepten voor als je de dag uittrekt om rustig te gaan bakken. Op het eind staan nog prachtige gedecoreerde taarten, maar daar durf ik nog niet aan te beginnen. Het ziet er zo lastig uit! Ik blijf nog wel even bezig met de koekjes.

bakboeken2bakboek5 bakboek3

Het tweede bakboek waar ik echt fan van ben, is het bakboek van The Hummingbird Bakery. Dit is een wereldberoemde bakkerij in Londen en in dit boek staan dus de recepten. Van koekjes en muffins tot de bekende Hummingbird taart (een luchtige cake met creamcheese icing). Het appel-notenbrood komt overigens ook uit dit boek. Het leuke aan dit boek, vind ik dat de recepten erg gevarieerd zijn. Het zijn niet alleen zoete lekkernijen, er staan bijvoorbeeld ook hartige muffins en mueslirepen in. Van dit boek krijg ik ook veel inspiratie, dat komt vooral door de vele en prachtige foto’s die erin staan. Als ik blader, loopt het water in m’n mond. Wederom vind ik het gedeelte met de indrukwekkende taarten het leukste om doorheen te bladeren. Daarnaast staan er allemaal verschillende soorten kwarktaarten in, die wil ik ook nog graag uitproberen.

Als ik zin heb om te bakken, zijn dit dus de boeken die ik er gelijk bij pak. Er zit eigenlijk altijd wel wat tussen! Misschien dat ik in de toekomst nog wel meer bakboeken wil, maar voor nu zijn er nog genoeg recepten om allemaal uit te proberen.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  05/09/2015 at 5:04 pm

  AAH Cake Boss heeft een boek :O. Geweldig! Dit lijken me twee fantastische boeken!

 • Reply
  Kim
  05/09/2015 at 7:21 pm

  Ik vond de taarten van Buddy altijd zo gaaf! Ik kan nooit zonder trek te krijgen naar het programma kijken.

  • Reply
   Maartje (admin)
   06/09/2015 at 10:23 am

   Dat heb ik ook altijd!

 • Reply
  Karlijn
  06/09/2015 at 1:36 pm

  Het Hummingbird boek ziet er zo mooi uit! Daar zou ik ook wel wat uit willen bakken 🙂

 • Leave a Reply