Aankopen Boeken

Nieuw: Maartje Wortel – Er moet iets gebeuren

Afgelopen week kwam het boek Er moet iets gebeuren van Maartje Wortel binnen! Dit is het eerste boek van Das Mag uitgevers, een nieuwe uitgever met een andere visie dan de huidige uitgevers. Das Mag heeft de afgelopen tijd 3.000 oprichters verzameld, waar ik er één van ben. In ruil daarvoor heb ik nu dit eerste boek al mogen ontvangen!

Misschien dat je me erover hebt zien tweeten: ik ben dus mede-oprichter van Das Mag. Dat klinkt alsof ik heel veel gedaan heb, maar eigenlijk heb ik gewoon €50 betaald en in ruil daarvoor krijg ik de eerste boeken van Das Mag.

Das Mag gaat het anders aanpakken. Zo gaan ze bijvoorbeeld minder boeken uitgeven per jaar, zodat ze alle aandacht kunnen geven aan de boeken en schrijvers. Ze geven naast het papieren boek gratis het ebook, dat kan ik alleen maar toejuichen. Als je via Das Mag zelf je boeken koopt, krijg je een mooiere editie dan bij bijvoorbeeld Bol. De kaften van de boeken van Das Mag zien er ook nog eens prachtig uit: die zijn door goede designers ontworpen. Ik zou hier nog wel lang over door kunnen gaan, maar ik raad je aan om dit even te lezen, dan weet je precies wat ze allemaal willen veranderen. Ik vind het ten eerste leuk dat er zo’n uitgever met nieuwe ideeën komt, maar ik vind het ook goede ideeën.

maartjewortel_2

Afijn, als eerste boek komt er nu Er moet iets gebeuren van Maartje Wortel. Maartje Wortel werd al vergeleken met Haruki Murakami, dat maakt me wel erg nieuwsgierig. Ik heb nog nooit iets van Maartje Wortel gelezen, maar haar werken zijn goed ontvangen: ze heeft bijvoorbeeld al een Anton Wachterprijs en de BNG Literatuurprijs mogen ontvangen. Het is me nog niet geheel duidelijk waar het boek over gaat (lees hier over het boek), maar juist dat zorgt ervoor dat ik het nu graag wil lezen.

Ik ben nu al blij met Das Mag, het boek is prachtig en ik kan niet wachten om te beginnen met lezen. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk een recensie op mijn blog kan plaatsen!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Veerlez
  01/12/2015 at 9:38 am

  Das Mag klinkt als een heerlijke uitgever, wat een fantastisch slim idee om te zorgen dat als je het via henzelf koopt, je een mooiere versie krijgt. Dat zal mensen leren die makkelijk bij bol kopen! Ik koop zelf graag bij wat kleinere boekhandels 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   01/12/2015 at 12:59 pm

   Ja precies!

 • Reply
  Anna
  01/12/2015 at 11:53 am

  Ha, klinkt wel cool om mede-oprichter te zijn. Wat leuk! En tof ook voor de schrijfster om al deze prijzen te hebben ontvangen.

 • Leave a Reply