Boeken Recensies

Norwegian wood van Haruki Murakami

Al een tijdje wilde ik iets van Haruki Murakami lezen. Zijn boeken werden me steeds door verschillende vrienden aangeraden, zijn boeken zouden volgens hen echt wat voor mij zijn. Hoe vaker ik dat van mensen hoorde, hoe nieuwsgieriger ik werd. Ik vond het best lastig om een boek uit te kiezen: uit de beschrijvingen van zijn boeken kon ik niet erg goed opmaken wat de beste keuze zou zijn. Op Twitter werd me aangeraden om te beginnen met Norwegian wood. Ik ben verkocht!

Wantanabe is een stille en buitengewoon serieuze jonge student in Tokio. Hij is dol op Naoko, een mooie jonge vrouw, maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van zijn beste vriend en haar geliefde, jaren geleden. Wantanabe went aan het campusleven en de eenzaamheid en afzondering die hij daar ervaart, maar Naoko kan de druk en de verantwoordelijkheid van het leven niet verdragen.

Nadat ik de beschrijving van het boek gelezen had, wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Later, toen ik eenmaal de eerste bladzijde gelezen had, wist ik eigenlijk al dat het een geweldig boek ging worden. Het viel me gelijk op dat de schrijfstijl van Murakami bijzonder is. Het was me eerder verteld dat zijn stijl apart is, maar dat vind ik toch niet helemaal het goede woord. Het lijkt dan negatief en dat vind ik het absoluut niet. Als ik het lees, heb ik het gevoel dat het nog op allemaal andere manieren te lezen en te begrijpen is, dat vind ik heel mooi. Het maakt duidelijk dat het niet zomaar op deze manier opgeschreven is. Aan de ene kant is het verhaal heel verdrietig. Toch is het boek niet helemaal somber en zit het nog vol met mooie en vrolijke stukken. Nadat ik het uit had, wist ik echt even niet zo goed wat ik moest doen. Ik wilde het nog helemaal niet uit hebben en ik wilde nog heel lang lezen over de personages. Zo sterk als ik dat had bij dit boek, heb ik het nog niet vaak gehad.

norwegianwood2

Dit boek is één van mijn favorieten en ik denk dat er maar weinig boeken hierbij in de buurt komen. Ik wil heel graag de rest van de boeken van Murakami lezen, ik kan niet wachten! Ik raad dit boek ook aan iedereen aan. Als je misschien ook graag iets wil lezen van Murakami, denk ik zeker dat dit boek een goed boek is om mee te beginnen.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rosalie
  06/02/2015 at 12:08 pm

  Wat grappig dat meningen over een boek zo ontzettend kunnen verschillen, want ik vond dit boek echt helemaal niks!

 • Reply
  Ruurdje
  07/02/2015 at 11:13 pm

  Dit is één van mijn favoriete boeken! Zo’n fijne sfeer die wordt neergezet! 🙂

 • Leave a Reply