Boeken

Om nog snel je Goodreads challenge te halen

Het is al bijna het eind van het jaar en je loopt achter op je Goodreads challenge. Je hebt nog één kerstvakantie om het een beetje in te halen. Hoe doe je dat dan? Nou, zo.

1. Boekenweekgeschenk

Boekenweekgeschenken hebben altijd weinig pagina’s. Dus, ideaal om nog op 31 december snel te lezen en zo je challenge te halen. Ik lees pas de afgelopen twee jaar boekenweekgeschenken, daarvoor trok het me niet zo. Het blijven toch wel erg korte boekjes. De verrekijker van Kees van Kooten die afgelopen jaar het geschenk was, vind ik erg geslaagd. Voor het eerst had ik niet het gevoel dat het een onafgemaakt verhaal was. Dit kwam omdat Kees van Kooten allemaal losstaande verhalen vertelde.

2. Free Four: Tobias Tells The Story (Divergent #1,5) – Veronica Roth

Hoewel dit boek maar 43 (!) pagina’s heeft, telt Goodreads het wel als een echt boek. Dit boek is Divergent deel “1,5”. Het valt dus in het verhaal van Divergent, alleen Roth vertelt in dit boekje een gedeelte vanuit het oogpunt van Tobias. Ik vond het zelf erg leuk om vanuit zijn perspectief te lezen, ik vond Tobias al een erg interessant karakter en ik was benieuwd naar wat hij allemaal dacht. Hopelijk schrijft Roth meer van dit soort boeken, die 43 bladzijden vind ik toch veel te weinig.

3. Weird Things Customers Say in Bookshops – Jenn Campbell

Dit boekje heeft 119 bladzijdes en leest heel snel weg. Toen ik dit boekje uit had dacht ik: “Nu al? Ik wil meer!”.  Gelukkig is er een deel twee. Campbell vertelt grappige anekdotes over (de titel verraadt het al geheel) mensen in boekhandels. Erg grappig en in mijn geval herkenbaar.

4. Thrillers

Als ik een goede thriller lees, lees ik pas echt snel. Ik wil dan zo graag weten hoe het allemaal in elkaar zit, dat ik simpelweg niet kan stoppen met lezen. Echt goede thrillers vind ik IV van Arjen Lubach en de Frieda Klein serie van Nicci French.

Even voor de duidelijkheid: ik lees niet expres dunne boekjes om maar zo veel mogelijk boeken te hebben gelezen. Deze boekjes zijn meer voor de echte paniek op 31 december (been there).

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mirthe
  12/12/2013 at 6:00 pm

  Dit komt als geroepen! Nog 6,5 boeken te gaan aaaah. Ik snap niet hoe ik er zonder moeite 52 haalde in 2011.

  • Reply
   Maartje (admin)
   12/12/2013 at 6:11 pm

   Ik snap die 52 van jou ook nog steeds niet haha. Succes!

  Leave a Reply