Boeken

Top Ten Books I Thought I’d Like More/Less Than I Did

Top Ten Tuesday is een wekelijks artikel en komt van The Broke and the Bookish.

Books I thought I would like more than I did:

This Lullaby – Sarah Dessen

Ik had veel goede verhalen over de boeken van Sarah Dessen gehoord dus besloot ik zelf ook maar een boek van haar te gaan lezen. Ik vond dit boek alleen weinig diepgang hebben, het was een soort chicklit en daar houd ik niet van. Het boek ging vooral over één relatie wat het saai maakte. De boeken van Sarah Dessen laat ik dus voortaan liggen.

The Litigators (Het Proces) – John Grisham

Normaal ben ik een groot fan van de boeken van John Grisham alleen dit boek viel me toch echt tegen. De echte spanning bleef weg. Normaal zat ik bij boeken van Grisham op het puntje van mijn stoel, terwijl ik zo snel mogelijk probeerde te lezen. Het einde was niet zo fijn geschreven als normaal en ik kon niet zo goed geloven dat het echt door John Grisham geschreven was, het leek wel alsof hij er op het eind geen zin meer in had. Mijn verwachtingen waren simpelweg te hoog omdat zijn oude boeken zo geweldig goed zijn.

Mockingjay – Suzanne Collins

Ik vond The Hunger Games en Catching Fire echt helemaal geweldig, ik verwachtte precies zo’n geweldig boek toen ik begon met Mockingjay maar dat viel toch tegen. Mockingjay vond ik langdradig en ik vond Katniss vervelend worden. Ik had het idee dat iedereen aan het vechten was (Gale & Finnick bijvoorbeeld) en Katniss veel minder. Verder kwam Peeta amper voor in het boek en dat vond ik jammer. Als laatste gingen er zo veel mensen dood en bij de meeste begrijp ik niet eens waarom. Kortom: goed omdat het van Suzanne Collins is, het laatste boek is en ik wilde weten hoe het allemaal af ging lopen. Teleurstellend omdat ik meer verwacht had na de fantastische eerste twee delen.

The Perks of Being a Wallflower – Stephen Chbosky

Ik denk dat dit boek een beetje overrated is. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het een geweldig boek. Er zit alleen weinig spanning in het boek (alleen aan het einde) en ik vond de brieven op een gegeven moment vervelen. Ik verwachtte om helemaal meegetrokken te worden in het verhaal alleen dat gebeurde niet echt. Overigens vond ik het wel een enorm goede verhaallijn alleen ik had er dus iets anders van verwacht.

Before I Die – Jenny Downham

Dit boek gaat over een meisje dat weet dat ze doodgaat. Ze maakt een lijst met dingen die ze daarvoor nog wil doen. Ze is eigenijk boos op alles en iedereen wat ik ook het vervelende vond aan dit boek. Verder heeft ze totaal geen oog meer voor haar omgeving, iedereen probeert haar te helpen maar ze neemt niks aan. Bij dit boek vond ik het idee van het verhaal erg goed alleen de hoofdpersoon erg irritant.

Books I liked more than I thought I would

Divergent – Veronica Roth

Dit boek heb ik heel lang in mijn kast laten staan. Het idee leek me maar een beetje vreemd en ik zag het allemaal niet zo voor me. Op een gegeven moment hoorde ik van iedereen dat het boek dezelfde sfeer heeft als The Hunger Games. Aangezien ik dat boek geweldig vind besloot ik toch maar te gaan lezen. Inderdaad, ik vond het boek net zo geweldig als The Hunger Games en kon niet meer stoppen met lezen.

De donkere kamer van Damokles – Willem Frederik Hermans

Ik moest dit boek voor school lezen en dat was ook de reden dat ik er niet zoveel zin in had, ik wilde zelf mijn boeken uitkiezen! Uiteindelijk vond ik het dus wel een erg goed boek. Als lezer weet je niet precies wat waar is en wat niet en dit maakt het erg raadselachtig.

Joe Speedboot – Tommy Wieringa

Een boek over een invalide jongen die aan armworstelen doet. Het leek me maar een vreemd verhaal. Ondanks dat het verhaal soms best wel onrealistisch is (een jongen bouwt zelf een vliegtuig bijvoorbeeld) is het zo goed geschreven dat ik dit helemaal niet doorhad.

It’s Kind of a Funny Story – Ned Vizzini

Dit boek leek mij nogal zwaar en heftig. De schrijfstijl maakte echter alles goed, het is helemaal niet zo depressief geschreven als ik van tevoren dacht. Er zit ook veel humor in het boek wat het nog leuker maakt.

The Death And Life Of Charlie St. Cloud – Ben Sherwood

Dit boek is vrij paranormaal, Charlie kan bijvoorbeeld nog steeds zijn broer zien nadat zijn broer overleden is. Ik dacht eerst dat ik hier misschien te nuchter voor zou zijn en het niets zou vinden. Dit boek vond ik echter heel erg mooi en speciaal en het maakte diep indruk op mij.

 

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jenn.
  14/05/2013 at 6:48 pm

  dILEMMA: BOEKENBON T.W.V 20 EURO GEKREGEN VOOR MIJN VERJAARDAG, HOE BESTEED IK DEZE? IV VAN ARJEN LUBACH OF BASTAARDSUIKER ÉN MAGNUS?

  • Reply
   Maartje (admin)
   21/05/2013 at 3:49 pm

   Sowieso Magnus! Blijft m’n favoriet.

 • Reply
  Jenn.
  14/05/2013 at 6:49 pm

  Excuus voor de capslock, waardoor vorige reactie onbedoeld agressieF lijkt.

 • Leave a Reply