Boeken

Top Ten Favorite Book Covers Of Books I’ve Read

Top Ten Tuesday is een wekelijks artikel en komt van The Broke and the Bookish.

Weer een nieuwe Top Ten Tuesday! Ik probeer altijd het lezen van boeken niet af te laten hangen van de kaften maar ik merk dat dit wel vaak het geval is. Als een boek mooi is pak ik het veel sneller uit mijn kast. Ik vind het leuk als boeken niet zo’n standaard kaft hebben. Ik heb kaften met ogen van meisjes en weglopende mannen (bij thrillers) wel gezien! Wat deze top tien dus heel erg lastig maakt is dat het boeken moeten zijn die je al gelezen hebt. Zo jammer, ik heb zoveel meer prachtige boeken in mijn kast staan.

1. It’s Kind of a Funny Story – Ned Vizzini

TTT1Het leuke aan dit boek vind ik dat de kaft ten eerste niet alleen prachtig is, maar het ook echt een betekenis heeft voor het verhaal. Craig, de hoofdpersoon in het verhaal, tekent zelf vaak van dit soort plattegronden.

2. Just My Type – Simon Garfield

Een boek over lettertypes moet natuurlijk wel een mooie kaft hebben en dat is gelukkig ook zo! Een prachtige zwarte matte voorkant met witte letters, geweldig! Overigens zijn er meer versies van het boek, allemaal net zo mooi. Bovenstaande blijft toch wel echt m’n favoriet.

3. Magnus – Arjen Lubach

De gele versie van Magnus vind ik zo mooi. Ik vind het zonde dat de goedkopere versie een simpele, afgezaagde kaft (een random meisje die in het water staat) heeft. Bij dit boek vind ik het weer zo leuk dat je de kaft helemaal snapt als je het boek gelezen hebt. Er worden vreemde uitgaven gedaan met Merlijn’s geld in een pretpark, wat je op de kaft kunt zien.

4. Extremely Loud & Incredibly Close – Jonathan Safran Foer

Het valt me op dat ik van kaften met mooie lettertypes houd, hier is het ook het lettertype wat me zo aanspreekt. Ik vind het creatief en origineel dat de titel in de vingers van de hand te vinden is.

5. This Is Not a Book – Keri Smith

Het leuke aan de boeken van Keri Smith vind ik dat ze eruit zien alsof ze al tien jaar in gebruik zijn. Het lijken net notitieboekjes. Bij This Is Not a Book vind ik vooral die levensechte post-it erop zo leuk gevonden.

6. The Knife of Never Letting Go – Patrick Ness

Op de foto is het niet te zien maar deze kaft is op sommige plekken mat en op sommige plekken glanzend. De achtergrond lijkt wit, maar als je het boek in het licht houdt zie je allemaal woorden glanzen. De titel zit niet in de kaft gedrukt maar de titel ligt op de kaft, in 3d. 

7. Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? – Johan Harstad

Deze kaft vind ik mooi omdat ik de foto gewoon zo mooi vind. De kaft is verder heel erg simpel en dat is perfect. Zo’n mooie foto heeft niks meer nodig, die is zelf al mooi genoeg.

8. The Lovely Bones – Alice Sebold

TTT9

Het mooie aan deze kaft vind ik het armbandje, het armbandje dat Suzie om had toen ze vermoord werd. Hier komt ook het armbandje weer vaker in het verhaal voor en ik vind het mooi dat ze dit voor de voorkant gebruikt hebben.

9. The Perks of Being a Wallflower – Stephen Chbosky

Op de voorkant staat hier een blaadje van waarschijnlijk een van de brieven van Charlie. Ik vind de kaft wel erg druk maar dat past ergens ook wel weer bij het boek.

10. Harry Potter – J.K. Rowling

Zelf lees ik Harry Potter niet (meer) in het Nederlands maar deze “nieuwe” (uit 2011) serie vind ik echt prachtig. De eerste Nederlandse serie van de Harry Potter boeken vond ik niet zo geslaagd, grote boeken met onrealistische foto’s erop die niet bij het verhaal en de verfilming passen. De kaften van de nieuwe serie zijn allemaal zoals bovenstaande, waarbij één detail uit het boek is getekend.

 

Ben je het met mij eens? Wat zijn jouw favoriete kaften?

 

 

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Laura
    22/05/2013 at 11:30 am

    Wat een ontzettend toffe boekensmaak heb je 🙂 Van zowel Extremely Loud & Incredibly Close als The Lovely Bones heb ik een andere, minder mooie versie helaas.

  • Leave a Reply