Boeken

Twee nieuwe boeken

Afgelopen week stond ik voor mijn boekenkast. Ik was op zoek naar een leuk boek om te lezen, maar ik kon eigenlijk niks vinden. Gelukkig had ik nog wat boekenbonnen liggen, dus ik kocht deze twee nieuwe boeken!

Een boek van Haruki Murakami wilde ik sowieso al lezen. Ik heb Norwegian Wood gelezen, dat boek vond ik echt perfect. Ik wist niet zo goed welk boek ik nu moest kiezen (hij heeft er zo veel geschreven), maar op Twitter zeiden veel mensen dat ik voor Kafka op het strand moest gaan. Het boek gaat over Kafka Tamura, die thuis wegloopt om te ontsnappen aan zijn vader. Nakata gaat op zoek naar een verdwenen kat, er wordt een moord gepleegd, maar het blijkt allemaal één groot raadsel te zijn. Als ik de samenvatting op de achterkant van het boek zo lees, snap ik er niet zo veel van, maar ik ben wel gelijk benieuwd!

Het tweede boek is De vlamberken van Lars Mytting. Ik had nog nooit van dit boek gehoord, maar toen ik de kleine samenvatting las, was ik eigenlijk al verkocht. Een Noors echtpaar komt in een bos in Frankrijk om het leven, hun zoontje (Edvard) blijft leven en wordt opgevoed door zijn grootvader. Edvard blijft zitten met ontzettend veel onbeantwoorde vragen. Ik vond het gelijk zo interessant klinken. Daarnaast heeft het boek ook nog een Noorse Boekhandelsprijs gewonnen, dat maakt me nog meer nieuwsgierig.

boekenhaul2

Nu moet ik alleen nog bedenken welke ik als eerste ga lezen.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply