Boeken

Wishlist boeken: top 10

Ik wil heel veel boeken. Het liefst een boekenkast vol die zo groot is dat hij minstens één hele muur in beslag neemt. Hieronder een top 10 van de boeken die op dit moment op mijn verlanglijstje staan. Overigens heb ik op Goodreads een lijst van 206 boeken die ik nog wil lezen, als je daar in geïnteresseerd bent kun je hier op klikken.

1. An Abundance of Katherines – John Green 


Colin wordt steeds verliefd op meisjes die Katherine heten. Hij is negentien keer gedumpt door een meisje dat Katherine heet en de laatste keer is hij er helemaal kapot van. Zijn vriend Hassan besluit dat het een goed idee is om een road trip te maken.
Dit boek wil ik vooral lezen en hebben omdat het door John Green geschreven is. Ik heb tot nu toe van alle boeken van John Green genoten en ben er vrij zeker van dat dat met dit boek weer gaat gebeuren. Dit boek zal ik graag naast m’n andere John Green boeken in de boekenkast zetten.

2. Anna and the French Kiss – Stephanie Perkins

annaetAnna moet naar een kostschool in Parijs, wat ze niet zo leuk vindt. Als ze Etienne St. Clair tegenkomt wordt alles beter, Etienne is perfect en onweerstaanbaar. Er is alleen één probleem: hij is al bezet.
Toen ik de korte samenvatting op Goodreads las vond ik het klinken als een ontzettend cliché verhaal, maar ja, mijn vrienden vinden het boek geweldig en alle recensies zijn heel erg goed. Toch maar lezen dan. Overigens speelt het boek zich af in Parijs, mijn favoriete stad. Nog een reden om het boek te lezen (en te hebben).

3. How to Save a Life – Sara Zarr

sarazarr
In dit boek lopen twee verhaallijnen door elkaar. Jill MacSweeney’s vader is overleden en sindsdien isoleert ze zich van iedereen: haar beste vrienden, haar vriend en iedereen die haar wil helpen. Haar moeder adopteert een baby wat ook niet goed voelt, alsof haar moeder haar vader wil vervangen door alle aandacht te richten op een baby.
Mandy Kalinowski  is opgegroeid bij een moeder die eigenlijk geen kind wilde. Als ze zwanger is kiest ze al snel voor adoptie, haar kind verdient een betere jeugd.
Het eerste wat me trok aan dit boek was de cover, die is zo mooi! Verder lijken beide verhalen mij erg mooi en realistisch.

4. 13 Little Blue Envelopes – Maureen Johnson

200px-13LittleBlueEnvelopescoverIn de eerste envelop zit $1,000 en de instructies om daarvan een vliegticket te kopen, in de tweede envelop de route naar een flat in Londen en zo gaat het door. De enveloppen veranderen Ginny’s zomer compleet.
Als eerste wil ik dit boek graag lezen omdat ik het boek wel eens voorbij heb zien komen in de filmpjes van de Vlogbrothers, en ja,  als zij het goed vinden is het vast een goed boek. Verder lijkt het idee met de enveloppen een beetje op het boek P.S. I love You, wat ik ook heel mooi vond.

5. Thirteen Reasons Why – Jay Asher

thirteen-reasons-why1Als Clay Jensen thuis komt van school ligt er een doos met zijn naam erop op de veranda. In de doos zitten dertien tapes van Hannah Baker, zijn klasgenote (en crush) die twee weken daarvoor zelfmoord pleegde. In de dertien tapes legt ze uit waarom ze dat ging doen en Clay is een van die redenen. Ook dit verhaal lijkt me prachtig en de recensies zijn goed. Ik vraag me af hoe Clay ervoor gezorgd kan hebben dat Hannah zelfmoord gepleegd heeft, terwijl zij zijn crush was. Dat wordt lezen om daar achter te komen, ik kan niet wachten.

6. Lola and the Boy Next Door – Stephanie Perkins

LolaBoyNextDoorSmallLola Nolan ontwerpt kleding, hele buitengewone kleding die je misschien beter kostuums kunt noemen. Haar leven is perfect, totdat ze erachter komt dat haar vorige buren weer terug komen.
Bij dit boek is het een beetje hetzelfde als Anna and the French Kiss, als ik dat boek leuk vind en de schrijfstijl mij aanspreekt ga ik dit boek ook zeker lezen.

7. Leuk zeg doei – Hanna Bervoets

cover Hanne Bervoets DEF.inddEven tussen alle Engelse boeken door een Nederlands boek. In Leuk zeg doei zijn Hannah Bervoets’ columns gebundeld. Ik volg Hannah Bervoets al lang in het Volkskrant magazine en ben een groot fan van haar dus dit boek is eigenlijk wel iets wat ik moet hebben.

8. The Body Finder – Kimberly Derting

6261522Violet Ambrose kan dode lichamen “voelen”. Ze voelt een soort echo’s die de overleden achterlaten en kan die echo’s koppelen aan de moordenaar. Op een gegeven moment terroriseert een seriemoordenaar de stad en Violet is waarschijnlijk de enige die er achter kan komen wie deze moordenaar is. Jay, haar beste vriend helpt haar bij de zoektocht. The Body Finder lijkt me ontzettend spannend en volgens mij is het echt zo’n boek wat je in één adem uitleest.

9. Saving June – Hannah Harrington

saving juneJune, de oudere zus van Harper is een perfect meisje. Eén week voor haar afstuderen pleegt ze zelfmoord en niemand snapt waarom. De titel: “Saving June” lijkt te zeggen dat zij alsnog te redden zou zijn.. Ook over dit boek heb ik veel goede recensies gelezen wat me erg nieuwsgierig maakt.

10. The Summer My Life Began – Shannon Greenland

summermyElizabeth Margaret, oftewel Em, haar leven heeft altijd al vastgelegen. Ze is een hele goede studente, zal stage lopen bij haar vader’s advocatenkantoor en daarna naar Harvard gaan om een studie rechten te doen. Alleen, dit is totaal niet wat ze wil. Ze krijgt een brief van een tante die ze nooit gekend heeft. Em’s moeder en oma willen niet dat ze gaat, maar Em grijpt haar kans en gaat.
Dit boek wordt beschreven als het perfecte boek voor in de zomervakantie, dus ik wil het wel lezen in de volgende zomervakantie. Ik vraag me af waarom Em’s moeder en oma niet willen dat Em gaat.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply