Boekrecensies Book blog

De verwarde cavia van Paulien Cornelisse

Toen ik zag dat Paulien Cornelisse met een nieuw boek kwam, moest ik het hebben. Toen ik daarna ook nog eens zag dat dit nieuwe boek ging over een cavia die op de afdeling communicatie van een kantoor werkt, moest ik het helemaal hebben.

Waarschijnlijk ken je van Paulien Cornelisse de boeken Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets. Dit zijn beide boeken over taal en het zijn allebei bestsellers geworden. Van deze boeken ben ik ook echt fan, ik heb ze in één adem uitgelezen. De verwarde cavia is wat anders: het gaat niet over taal, maar het is fictie. De verwarde cavia bestaat uit allerlei korte verhalen waarin Cavia iets meemaakt op het kantoor. Stuk voor stuk zijn dit korte, grappige en waarschijnlijk voor veel mensen herkenbare situaties. Ongemakkelijke gesprekken, per ongeluk je mail naar de verkeerde sturen en zogenaamd gezellige borrels op een kantoor, het komt allemaal langs.

deverwardecavia3

Het leukste aan dit boek, vind ik dat de situaties zo herkenbaar en ongemakkelijk zijn. Dat het hoofdpersonage een cavia is, maakt het alleen maar beter. Het zorgt ervoor dat de situaties nog absurder en ongemakkelijker worden. Soms vergat ik wel even dat Cavia ook echt een cavia is, maar dan kwam er bijvoorbeeld een opmerking over Cavia’s vacht. Er zit veel humor in het verhaal, zoals ik al gewend was van Paulien Cornelisse. Je kunt het wel merken: ik vind dit boek echt geweldig. Ik heb het in één ruk uitgelezen, omdat ik het zo grappig vond.

deverwardecavia2

Een aanrader als je een luchtig en grappig boek zoekt, of als je een cadeautje aan het zoeken bent voor iemand die toevallig op een kantoor werkt.

 

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  13/04/2016 at 11:30 am

  Een luchtig boek is vaak ook wel fijn!

 • Reply
  inaya
  13/04/2016 at 12:55 pm

  Zo te zien een leuke boek om te lezen.

 • Reply
  Romy Morgan
  13/04/2016 at 1:16 pm

  Jaaa deze wil ik zo graag lezen, en met jouw review alleen maar nog meer haha! Ga ‘m binnenkort toch maar eens aanschaffen.

 • Reply
  Myrthe
  26/04/2016 at 6:13 pm

  Ik vind Paulien Cornelisse zelf heel grappig, dus dit boek zal zeker een leuke zijn! Kende hem nog niet, thanks voor de tip 🙂

 • Reply
  Bettine
  04/10/2017 at 11:21 am

  Ik kwam dit artikel tegen op zoek naar verzorgingstips over cavia’s. Klinkt als een leuk boek, dus bedankt voor de tip!

 • Leave a Reply