Weekoverzicht: veel werk & inspiratie - Maartje Leah
10450
post-template-default,single,single-post,postid-10450,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Weekoverzicht: veel werk & inspiratie

Dit weekoverzicht had eigenlijk afgelopen zondag online moeten komen, maar mijn site lag er helaas even uit. Daarom vandaag alsnog: mijn weekoverzicht van afgelopen week!

 

Maandag

maandag

Mijn dag begon alweer vroeg: om 5:45 stond ik op en om iets over 7 zat ik op m’n fiets naar de redactie om te werken. Het is om 7 uur ’s ochtends trouwens best koud in je panty en trambanen zijn overigens best glad. Gelukkig ging ik deze keer niet onderuit.

Ik had hier met veel liefde een foto willen plaatsen van het INIT gebouw (waar dus de redactie van De Persgroep zit), maar het was nog hartstikke donker. Eigenlijk was ook het geheugen van m’n iPhone vol (as always), dus tot zover mijn goede voorbereiding voor dit weekoverzicht.

Om 12:00 was ik alweer klaar met werken. Ik ben een freelancer en ik werk totdat ik klaar ben met al mijn taken van die dag (uiterlijk tot 16:00). Er was maandag niet zo veel nieuws, dus dan sta ik ook snel weer buiten.

Hoe de rest van m’n dag eruit zag, kun je op m’n bullet journal zien. Toen ik thuis kwam, heb ik wat administratie gedaan (ik háát dat). Ik heb wat Zweeds geleerd (moet die kennis natuurlijk beetje up-to-date houden) en m’n zus Joëlle kwam eten. Ik maakte de super lekkere enchiladas  van Iris, want ze zei dat ze (m’n zus, niet Iris) trek had in ‘iets met bonen’.

’s Avonds keek ik nog naar de vlog van Janni Delér: ik ben verslaafd aan haar vlogs (ook aan de vlogs van haar vriend Jon Olsson trouwens).

maandag2

Dinsdag

dinsdag22

De beste manier om je dag te beginnen? Vroeg opstaan en naar de sportschool. Ik heb sinds kort een heel leuk rooster gekregen van m’n sportschool, wat ik kan openen in een app. Ik kan met filmpjes (!!!!) zien wat ik moet doen en afvinken wat ik precies gedaan heb. Oh, en als ik m’n sleutel van de sportschool in een apparaat doe, komt er “Welkom Maartje” te staan en staan de apparaten precies voor mij ingesteld. Ik vind het fantastisch.

dinsdag

Iets minder: bij de cardio kreeg ik al last van m’n kaak, vorige week zijn twee verstandskiezen eruit getrokken. Waarom ik daar opeens last van kreeg tijdens het sporten, begrijp ik ook niet zo goed. Volgens m’n app had ik na een uurtje gesport als een sportman, dus ik vond het wel weer mooi geweest.

’s Middags keek ik samen met Maikel heel wat afleveringen van The Crown en ’s avonds kreeg ik opeens mega veel inspiratie. Ik wil al een tijdje de lay-out van mijn site omgooien, maar vond alles wat ik bedacht het nét niet. Nu weet ik ongeveer wat ik wil! Het nadeel is dat ik alles gelijk wil doen als ik inspiratie heb. Maar goed: je kunt natuurlijk niet een hele website omgooien in één avond. Ik besloot dus maar om verstandig te doen, al m’n ideeën op te schrijven en de komende tijd alles rustig te gaan veranderen en naar bed te gaan.

Woensdag

Ik zat woensdag om 8:00 achter mijn computer om mijn ideeën van mijn website verder uit te werken. Tja, je moet wat met die inspiratie.. Het enige nadeel is dat ik dan een beetje de tijd vergeet.

Nadat ik tot een uur of 1 had doorgewerkt ging ik met de metro en de bus naar Edam, om naar de kapper te gaan! Ik houd echt niet van naar de kapper gaan, dus ja, voor een leuke kapper heb ik een ritje Edam wel over. In Edam maakte ik nog wat foto’s, die ik volgende week op mijn blog ga zetten. Hier zie je alvast één van de foto’s:

woensdag

Donderdag

Op donderdag moest ik ook werken, dus stond ik om 7:45 weer op de redactie! Het was alleen weer zo koud. Dat was vooral mijn eigen schuld trouwens: ik had geen muts op en ik had eigenlijk heel graag thermisch ondergoed gewild. Er is een Zweeds gezegde er bestaat geen slecht weer, maar alleen slechte kleding (där finns ingen dålig väder, bara dålig kläder). Daar moest ik aan denken op de fiets.

Afijn, eenmaal thuis ging ik met Maikel naar de Gamma om een achtergrond voor m’n foto’s te regelen. Ik had mezelf voorgenomen om meer tijd in mijn foto’s te gaan steken en meer te experimenteren. Ik vond het echt lelijk dat ik op mijn blog steeds mijn eettafel of sprei herkende als achtergrond. Ik ben nu dus bezig om daar meer tijd en moeite in te steken!

Nadat ik klaar was schreef ik een blogpost, oefende ik mijn Zweeds en werkte ik weer verder aan mijn nieuwe website (nee, het houdt niet op).

donderdag

Vrijdag

Dit weekoverzicht wordt nu al eentonig: ik ging naar mijn werk. Soms lees ik weekoverzichten van bloggers die zo enorm veel doen in een week en vraag ik me weer af hoe ze dat toch doen. Afijn. Het was best wel een chaotische dag, er gebeurden allemaal verschillende dingen tegelijk. Pure chaos, ik zeg het je. Tegelijkertijd merkte ik dat mijn blog het helemaal niet deed, maar ik kon er niet zo veel aan doen aangezien ik aan het werk was. Dat maakte de chaos in m’n hoofd nog iets groter. Gelukkig is de support afdeling van Antagonist (waar de hosting van m’n site is geregeld) heel erg snel en kon het opgelost worden. Dat m’n site eruit lag was overigens volledig mijn schuld: ik had blijkbaar al heel lang een zeer belangrijke mail over het hoofd gezien. Oeps.

Om deze chaotische dag af te sluiten, besloten we maar pizza te halen. We wonen namelijk tegenover de allerbeste pizzeria ooit. Als je toevallig een keer in Diemen-Zuid bent (ik zou niet weten waarom): ga naar Margherita Tutta La Vita  (Dalsteindreef 2040). Ze zijn fantastisch, echt.

vrijdagg

Zaterdag

Zaterdag opende ik met volle moed mijn website, maar die deed het nog steeds niet. Zo jammer! Ik word daar dus helemaal onrustig van, terwijl ik waarschijnlijk de enige ben die er echt last van heeft. Ik vind het altijd ook zo frustrerend als iets niet werkt, maar ik er niks aan kan veranderen. Zoals nu: alles was geregeld, ik moest gewoon wachten en ik wist niet hoe lang. Zó frustrerend. Tegelijkertijd was mijn plan om op zaterdag veel te bloggen en alvast wat klaar te zetten voor de volgende week. Dat ging dus mooi niet door. Change of plans: ik ging weer verder met Zweeds.

Wel maakte ik alvast wat foto’s voor mijn blog, zodat ik daar later nog een blogpost omheen kan schrijven. Verder maakte ik een nieuwe banner voor YouTube! Ik had eerst alleen een foto en vond dat een beetje saai. Ik wilde meerdere foto’s combineren, maar ook ergens m’n logo tussen plakken. Laat me weten wat je vindt!

vrijdag

No Comments

Post a Comment