Lifestyle

15 dingen die je deze vakantie kunt doen

Soms vind ik het best wel een uitdaging om te bedenken wat ik in de vakantie ga doen. Er is opeens zo veel meer tijd, omdat ik niet hoef te studeren. Als ik van tevoren niet bedenk wat ik ga doen, kan het bij mij snel gebeuren dat ik niet zo veel doe. Dat is natuurlijk niet zo leuk, daarom maakte ik een lijstje van wat ik deze vakantie nog kan gaan doen!

  1. A’DAM Lookout: In Amsterdam-Noord kun je nu de A’DAM Lookout vinden, een observatiepunt met mooi uitzicht over Amsterdam. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar ik ben wel erg benieuwd dus ik ga zeker op een mooie heldere dag een keer kijken.
  2. Blijdorp: …of natuurlijk een andere dierentuin (in Nederland). Ik ben al een aantal keer in Artis geweest, maar eigenlijk was ik nog nooit naar een andere dierentuin geweest in Nederland. Blijdorp was een leuke verrassing: ik vond het veel mooier en groter dan Artis! Zeker een aanrader om te doen.blijdorp2
  3. Strand: Ik ben zelf niet zo goed in een hele dag op het strand zitten, maar als je daar van houdt kan ik me voorstellen dat het heerlijk is. Zelf vind ik het leuker om even een wandeling te maken over het strand, veel foto’s te maken en daarna lekker wat te eten. We kwamen er laatst achter dat we binnen een uur bij het strand van Bloemendaal konden zijn, dat was erg leuk!
  4. Surfen: Gerelateerd aan het strand, surfen! Hoe meer mensen ik dat zag doen, hoe leuker het me leek. Je bent natuurlijk erg afhankelijk van het weer, maar bij weinig golven kun je altijd suppen. Ik heb nog nooit gesurft, maar ik ben wel van plan om met Maikel deze vakantie twee uur les te nemen, om te kijken of het leuk is.
  5. Kanoën: Kanoën is iets dat ik al lang niet gedaan heb, misschien moet dat er maar weer eens van komen!
  6. Dagje Amsterdam, Leiden, Groningen, Den Haag, Rotterdam, Utrecht: Hoeveel (grote) steden in Nederland heb je eigenlijk nog nooit bezocht? Trek een dag uit om een nieuwe stad te ontdekken! Zelf ben ik deze vakantie al een dagje naar Den Haag en Haarlem geweest, vorige vakantie ben ik bijvoorbeeld naar Utrecht geweest. denhaag2
  7. Winkelen: Op de dagen met het slechtere weer, kun je natuurlijk altijd nog winkels induiken.
  8. Nieuwe lunchtentjes uitproberen: Ik ben een grote fan van lunchen in een restaurantje en kan ervan genieten om op een nieuwe plek te lunchen. Dit combineer ik vaak met een dagje naar een nieuwe stad. Van tevoren kijk ik of er nog bloggers geschreven hebben over bepaalde hotspots in die stad en die plekken probeer ik dan graag uit.denhaag3
  9. Naar de film: De laatste tijd kijk ik steeds meer naar films en de dag afsluiten in de bioscoop vind ik dan ook vaak een goed idee.
  10. Begin aan een DIY project: Als ik geen vakantie heb, neem ik niet vaak de tijd en moeite om aan een DIY project te beginnen. In de vakantie vind ik dat heerlijk! Ik maakte al een shirt, teken veel en ben van plan om met waterverf te beginnen.
  11. Wandel door het Vondelpark: Het Vondelpark vind ik altijd wel een prettige verademing vergeleken met de stad. Het is ook best wel groot, dus je kunt een lange wandeling maken.
  12. Longboard/skeeler/fiets/wandel een tochtje: Zoek een leuke route uit en trek erop uit!longboard1
  13. Ga op zoek naar Pokémon: Zet Pokémon Go op je telefoon en ga op zoek naar Pokémon, je hebt de rest van de dag iets te doen. Succes gegarandeerd!
  14. Ruim je kledingkast uit: Voor de koudere dagen, bekijk je kledingkast kritisch en bedenk wat je kunt verkopen of doneren. Van het geld dat je ophaalt kun je weer iets anders leuks doen!
  15. LezenEen voordeel van de vakantie: je kunt de hele dag (in de zon) lezen zonder dat iemand je stoort. Wil je een boek in één dag uitlezen? Geen probleem, daar is alle tijd voor. Zoek je nog een leuk boek om te lezen? Bekijk dan deze lijst!maartjewortel_1

Dit zijn de dingen die ik graag nog wil doen deze vakantie. Wat zijn jouw plannen? Laat het weten in de reacties!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  25/07/2016 at 12:23 pm

  Lezen kanoen en tekenen is zo ontspannend!

 • Leave a Reply