Lifestyle Reizen

Allerlaatste dag Malmö

Gisteren was (helaas) alweer onze laatste hele dag in Malmö. Vandaag trekken we verder naar de volgende bestemming: Kopenhagen.

Foteviken

Gisteren zijn we eerst naar het Foteviken museum in Höllviken geweest. Dit is een openluchtmuseum en je kunt zien hoe de vikingen vroeger echt leefden. Alhoewel, dat is dus de bedoeling. In de realiteit is het (best wel klein) park met nagebouwde huizen waar niemand in zit. Er zouden mensen zitten die vikingen speelden, maar we hebben maar één viking gezien en die speelde Pokémon Go. Er zouden naast deze vrouw ook bijvoorbeeld pottenbakkers, smeden, bakkers en koks kunnen zijn, maar het was niet duidelijk wanneer wie in het Vikingdorp was. Dit kwam er dus eigenlijk op neer dat er helemaal niemand was.

Overigens waait het hier echt enorm hard. Het ligt natuurlijk aan de zee en dat kun je voelen ook. Zeker vanuit de uitkijktoren was de wind echt niet te harden. De host van onze Airbnb moest overigens lachen toen we dat zeiden: volgens hem is deze hoeveelheid wind hartstikke normaal op deze plek.

malmo4_2

malmo4_1

malmo4_7

malmo4_8

Pâtisserie David
Nadat we terug waren gekomen vanuit Höllviken, hadden we nog wat tijd over in Malmö. Die tijd kun je natuurlijk hartstikke goed besteden door taartjes te eten! Van tevoren had ik gelezen dat Pâtisserie David erg goed is, dus het leek me leuk om daar misschien heen te gaan. Toen onze host van Airbnb dat hoorde, bleek dat hij ook fan was van Pâtisserie David. Hierdoor werd ik helemaal nieuwsgierig en wilde ik er wel even heen. Maikel en ik kozen allebei voor een tartelette met frambozen. Dat was een goed idee, ze waren allebei heerlijk!

malmo4_4 malmo4_3

Malmö Pride
Toen we na onze tartelette door de stad liepen, kwamen we erachter dat de Malmö Pride bezig was. Op het plein Stortorget stond een podium waarbij eerst meerdere optredens gegeven werden. Na de optredens vertrok iedereen in een soort stoet door de stad. Het was wel een stuk kleinschaliger dan we in eerste instantie hadden verwacht, maar het was ook erg leuk. De sfeer was ontzettend goed, het was alleen jammer dat het halverwege de stoet ontzettend hard begon te regenen. Gelukkig was de stortbui snel weer over en kon iedereen weer verder met feesten.

malmo4_6 malmo4_5

Mello Yello
Al meerdere keren liepen we op het plein Lilla Torg langs het restaurant Mello Yello. Het zag er goed uit, maar het was vrijwel onmogelijk om een plek te krijgen. Vanaf twee uur ’s middags zit het hele restaurant stampvol. Als je ’s avonds wil borrelen, moet je eigenlijk voor 5 uur ’s avonds er gaan zitten, anders gaat het al dicht omdat het te vol is. Het was vandaag gelukt om een tafeltje te reserveren! We waren uiteraard erg benieuwd, een restaurant & bar dat zo vaak zo snel vol zit, moet wel goed zijn. Achteraf begrepen we dat ook goed: het eten was lekker en het is een gezellige tent!

malmo4_10

Avondwandeling
Om de laatste avond in Malmö af te sluiten besloten we na het eten nog naar de Turning Torso te lopen. Het was helder weer en nu kon in eindelijk nog een paar mooie foto’s maken van de brug naar Kopenhagen. Het weer was zo helder dat je Kopenhagen zelfs al zag liggen! Ik maakte daar nog deze mooie foto’s. Nadat we deze foto’s hadden gemaakt zijn we weer terug gelopen.
malmo4_9
malmo4_11Op deze manier hebben wij de laatste avond in het prachtige Malmö doorgebracht. Vandaag gaan we op weg naar de volgende Airbnb in Kopenhagen. We zijn erg benieuwd hoe deze nieuwe kamer is!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Chantal
    07/08/2016 at 11:25 am

    Mooie foto’s weer! Zonde van dat vikingdorp…… had nog zo gehoopt op een selfie met Wicky 😉

  • Leave a Reply