Creatief Lifestyle

Aquarel in Rotterdam

Een warme dag vol met aquarel, lekker eten, mooie bloemen, nog mooier servies en vooral heel veel creativiteit. Samen met mijn moeder ging ik naar een workshop aquarel van Marloes de Vries!

Marloes de Vries volg ik al heel lang op Instagram en haar illustraties vind ik echt fantastisch. Toen ik zag dat ze een workshop aquarel ging geven, wist ik niet hoe snel ik me moest aanmelden. Mijn moeder besloot mee te gaan: mijn moeder is hartstikke creatief (ze is keramist), maar vond het ook leuk om een keer met ander materiaal te werken. Daarnaast vond ze het natuurlijk ook gewoon hartstikke gezellig om met mij een dagje naar Rotterdam te gaan.

Al langer probeer ik te schilderen met aquarel, maar het ging vooral vaak fout. Dat kwam voornamelijk door m’n slechte techniek: ik had echt geen idee wat ik aan het doen was. Nu gaat dat echt al een stuk beter! Eerst wist ik nooit zo goed wanneer ik veel water moest gebruiken en wanneer niet, en veroorzaakte ik daardoor bijvoorbeeld opeens een grote watervlek op m’n tekening. Inmiddels gaat dat nu al een stuk beter, dus hopelijk verpest ik nu iets minder tekeningen (maar het verpesten van tekeningen hoort er natuurlijk helemaal bij).

De workshop kan ik echt aanraden, dus als je ziet dat Marloes weer een workshop geeft: meld je aan! Is echt leuk.

Hier kun je zien wat voor tekeningen we aan het maken waren! We probeerden de bloemen die op tafel stonden na te tekenen.

Wat ik ook heb geleerd op de workshop: swatches maken. De kleuren zien er in het doosje heel anders uit dan ‘in het echt’. Door swatches te maken (van donker naar licht) weet je precies welke kleuren je hebt. Ik merkte dat ik dat best vaak gebruikte: als ik een blauw nodig had, ging ik toch even terug naar m’n swatches om te kijken welke blauw ik nodig had.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Hester
  26/06/2017 at 5:20 pm

  Ik vind het er zo tof uitzien! En ook gewoon heel leuk dat je een keer in Rotterdam bent geweest as said on Twitter.

  • Reply
   Maartje
   26/06/2017 at 10:03 pm

   Ik vond het ook zo leuk in Rotterdam, ik wil snel weer terug!

 • Reply
  Rachel
  27/06/2017 at 5:04 pm

  Wauw ziet er goed uit!

 • Leave a Reply