Eten

Chocoladekoekjes met Maltesers

Goed, dat ik van chocolade en van koekjes houd, is inmiddels geen verrassing meer. Dit keer heb ik weer een heerlijke combinatie gevonden. De koekjes zijn van de buitenkant lekker krokant, maar van de binnenkant een beetje taai. Ik vind dat echt heerlijk! Het leuke vind ik ook dat je er nog allemaal chocola bij kan doen, net wat jij zelf lekker vindt. Ik koos zelf voor witte chocolade en Maltesers, maar je zou jouw favoriete chocoladereep in stukjes kunnen snijden en erbij kunnen doen.

Voor dit recept heb je niet zo veel nodig, niet eens een mixer! Ik mengde alle ingrediënten met een houten lepel door elkaar. Verder is het ook niet zo veel werk: het is een kwestie van alle ingrediënten bij elkaar stoppen en alles door elkaar roeren. Het enige dat iets langer duurt, is dat je het mengsel even 20 minuten in de koelkast moet zetten. Dat was voor mij precies genoeg tijd om alle troep die ik daarvoor had gemaakt, af te wassen. Zo erg was dat gelukkig dus niet.

Ingrediënten

 • 50 gram boter
 • 200 gram pure chocolade
 • 1 blikje (400 gram) gecondenseerde melk
 • 25 gram gemalen amandelen
 • 2 theelepels cacao
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 120 gram Maltesers
 • 40 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Smelt de boter en chocolade in een pan op laag vuur. Haal als alles gesmolten en gemengd is, de pan van het vuur en roer er de gecondenseerde melk, de gemalen amandelen en de cacao door. Zeef vervolgens de meel (met een snufje zeezout) erbij en roer dit vervolgens weer goed door. Zet het mengsel 20 minuten in de koelkast. Snijd de Maltesers en witte chocolade in kleinere stukjes. De Maltesers sneed ik ongeveer door de helft, de stukjes witte chocolade maakte ik net zo groot. Roer deze stukjes vervolgens ook door het mengsel dat je al had.

Verhit de oven op 170 graden. Maak balletjes van het mengsel, druk ze iets platter en leg ze vervolgens op de bakplaat. Zet ze vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven.

koekjes2

Door deze chocoladekoekjes met Maltesers krijg ik gelijk allemaal ideeën voor andere combinaties. Zou het bijvoorbeeld lekker zijn met stukjes Milka Oreo, of misschien met stukjes Mars? Ik ben zo benieuwd! Ik denk dat ik binnenkort maar verschillende combinaties ga uitproberen. Welke combinatie lijkt jou lekker?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Hester
  19/02/2016 at 9:27 pm

  Haha shit man, dit wil ik nu echt heel graag eten. Fingerlicking foto’s ook!

 • Leave a Reply