Eten

Cupcakes met roomkaastopping en decoraties van chocolade

Gister maakte ik deze cupcakes. Behalve dat ik ze er best leuk uit vond zien (voor mijn eerste keer decoreren met chocolade), waren ze ook nog super lekker. Meestal vind ik enorme toppings op cupcakes niet zo lekker, ze zijn vaak zo zoet. Deze topping is heerlijk fris. Stiekem houd ik over het algemeen ook niet heel veel van cupcakes, maar dat komt omdat ze bij mij zo vaak mislukken. Ik weet niet wat ik elke keer fout doe, maar als ik cupcakes zonder bakmix maak worden ze heel erg klef (en vies). Omdat ik vandaag geen zin had in mislukkingen, had ik (hoewel ik er niet zo’n fan van ben) een bakmix gepakt. Om de cupcakes nog een klein beetje specialer te maken had ik er stukjes chocolade doorheen gedaan. Deze stukjes chocolade zijn bakvast, zodat ze niet smelten als je de cupcakes bakt.
Voor de topping nam ik 125 g zachte boter, 125 g poedersuiker en 125 g roomkaas. Eerst roer je de boter en poedersuiker luchtig, daarna meng je de roomkaas er doorheen. Je kunt de topping erop spuiten met een spuitzak, maar ik heb het simpel met een lepel erop gesmeerd. De chocolade decoraties maakte ik door chocolade te smelten in de magnetron. Het schijnt goed te zijn om chocolade niet al te warm te maken voor decoraties, daarom pakte ik een plastic bak en hakte ik de chocola zo klein mogelijk. Ik deed de chocola 10 seconden in de magnetron, pakte het eruit en roerde even. Dit herhaalde ik net zo lang totdat de chocola mooi gesmolten was. Ik printte een paar plaatjes uit van ampersands die ik wilde maken van chocola. Over deze printjes legde ik bakpapier. De chocola deed ik in een spuitzak en ik knipte een heel klein stukje open. De chocola spoot ik zo op het bakpapier, in de vorm van de afbeelding die ik uitgeprint had. Naast de twee soorten ampersands maakte ik ook nog hartjes uit de hand, dus zonder afbeelding uitgeprint te hebben.

Nadat ik de vormpjes gemaakt had, legde ik ze even in de koelkast zodat de chocola weer stolde. Als de chocola eenmaal gestold is, kun je ze makkelijk van het bakpapier krijgen en op de cupcake leggen. En dan heb je zulke cupcakes!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mirthe
  21/09/2013 at 11:14 pm

  Ze zien er goed uit March!
  Wat gek dat je cupcakes altijd mislukken. Ik heb een keer kleffe cakejes gehad toen ik een ander soort papieren vormpjes had gebruikt, misschien is dat het?

  • Reply
   Maartje (admin)
   22/09/2013 at 12:09 am

   Dat zou wel kunnen! Ik zal eens van vormpjes wisselen.

  Leave a Reply