Eten

De lekkerste kipnuggets ooit

Als je deze kipnuggets een keer gegeten hebt, wil je nooit meer iets anders. Dat weet ik zeker. Nadat ik ze één keer gemaakt had vond ik de kipnuggets van de McDonald’s naar karton smaken en die van de Burger King vond ik helemaal smerig (maar dat vond ik eigenlijk al). Heel erg, maar de kipnuggets van de McDonald’s vond ik voordat ik deze geproefd had het lekkerst. En hoe maak je die kipnuggets dan? Nou, met cornflakes. Alleen niet met die zoete cornflakes van Kellogg’s dan, dat was namelijk geen succes. Wat ik zo lekker vind aan deze kipnuggets is dat het knapperige laagje eromheen veel dikker is dan bij “normale” kipnuggets. Dat knapperige laagje vind ik het lekkerste van die hele kipnugget, dus hoe meer daarvan, hoe beter. Met dit recept maak je best veel kipnuggets, maar dat is alleen maar fijn toch? Deze kipnuggets zijn zo lekker, daar kun je ook heel veel van eten (ik spreek uit ervaring ja).

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • Tijd (het marineren en “maken” van de kipnugget duurt wel even)
 • 400 g kipfilet
 • 400 ml karnemelk
 • 2 tl paprikapoeder
 • 200 g bloem
 • 2 eieren
 • 200 g cornflakes (heel belangrijk: geen zoete!)

Nog even over die cornflakes: met zoete cornflakes bedoel ik geen Choco Pops of dergelijke (al lijkt het me ook geen goed idee). Ik bedoel dus dat in sommige cornflakes meer suiker zit, zoals in die van Kellogg’s (Special K dacht ik). Probeer dus cornflakes met zo weinig mogelijk suiker erin te vinden, want zoete kipnuggets zijn niet zo lekker.

Wat moet je dan doen?

Maak de kipfilet schoon en snijd het in blokjes. De blokjes hoeven niet zo groot te zijn, door het laagje eromheen worden ze namelijk nog groter. Meng in een kom de karnemelk en paprikapoeder en doe hier wat peper bij.  Leg de kip in de kom en zet dit in de koelkast voor 15 minuten.
Zet alvast een paar bakjes klaar met de bloem, eieren en cornflakes. Plet de cornflakes zodat de stukjes kleiner zijn (anders blijft het minder goed plakken). Nog een tip: zet niet gelijk alle bloem/eieren/cornflakes neer, als je de kip er namelijk doorheen gaat halen wordt het vies en kun je een groot deel weggooien. Ik vond het zelf dus handiger om steeds een klein beetje van alles neer te zetten.
Haal de kip uit de koelkast en vis de stukjes kip uit de karnemelk. Haal de kip eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de cornflakes. Zorg dat je de cornflakes goed aandrukt. Als het niet goed plakt, kun je de stukjes iets langer door het ei halen.
Als je daarmee klaar bent moet je de kipnnuggets nog even 4 minuten op 180 graden frituren.

bron

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Alette Sartorius
  10/09/2013 at 9:44 pm

  ‘vis de stukjes kip’ is echt een moeilijke zin om te lezen.
  Helaas hebben wij geen frituurpan, anders had ik ze meteen gemaakt!

  • Reply
   Maartje (admin)
   10/09/2013 at 9:46 pm

   Ja leuk hè die verwarring. Je kunt ze ook in een pan doen met frituurolie, gaat prima.

 • Reply
  Idwerd
  10/09/2013 at 10:08 pm

  Oeehhh! zeker eens proberen

 • Reply
  Mirthe
  10/09/2013 at 11:36 pm

  Ik kom wel gewoon bij jou eten March!

  • Reply
   Maartje (admin)
   11/09/2013 at 8:13 am

   Dat lijkt me een goed plan! Ik zal een gevarieerd menu samenstellen van kipnuggets en brownies.

 • Reply
  Marijke
  01/09/2015 at 7:27 pm

  Ziet er erg lekker uit. Maar please, please, kun je de scharrelkippen met minstens twee sterren aanbevelen? Xx

 • Leave a Reply