Eten Reizen

Drie goede restaurants in Napels

Dat je goede restaurants in Napels kunt vinden, hoef ik je vast niet te vertellen. De pizza Margherita werd er uitgevonden, de mozzarella is er fantastisch en ook de cannoli zijn aan te raden. Maar: waar vind je dan de echt goede restaurants? Waar eet je nog de authentieke pizza, in plaats van de variant voor toeristen? Vandaag geef ik drie tips voor goede restaurants in Napels!

Al 53

Piazza Dante Alighieri 53

Ons appartement zat vlakbij Piazza Dante en op een avond dat we véél te veel gelopen hadden om nog lang te zoeken naar een restaurant, kwamen we bij Al 53. Dat was een goede vonst, want dit restaurant was zo goed dat we de laatste avond nog teruggekomen zijn. De ober sprak goed Engels en gaf aan wat hun specialiteiten zijn. Daarnaast was het eten bizar goedkoop. Toen we allebei een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert hadden besteld, waren we €28 kwijt. We checkten gelijk of alles wel op de rekening stond, maar dat was wel het geval.

Pizzeria Di Matteo

Via dei Tribunali 94

Di Matteo herken je aan de foto’s van Bill Clinton met een pizza in zijn mond. Dat Bill Clinton stopte voor de pizza van Di Matteo zul je weten ook, die foto’s staan op de menukaarten en hangen in het restaurant. Pizzeria Di Matteo is populair: op de straat staat dagelijks een enorme rij mensen te wachten todat ze een pizza kunnen bestellen. Wat vanaf buiten niet goed te zien is, is dat je ook binnen kunt zitten. Een medewerker neemt je dan mee naar binnen, dwars door de keuken en geeft je een tafel. De pizzeria lijkt van binnen aleen een klein afhaalrestaurant te zijn, maar daarachter zit nog een enorme ruimte met veel zitplekken. Ga ook vooral binnen zitten, dan ben je namelijk veel sneller aan de beurt.

Trattoria San Ferdinando

Via Nardones 117

Bij dit restaurant kwamen we om half 8 ’s avonds aan. Op dat moment was er nog niemand in het restaurant en de obers zaten zelf nog te eten. Vanaf buiten kun je eigenlijk ook niet zo goed zien hoe leuk dit restaurant is: buiten zit niemand en je moet aanbellen om naar binnen te mogen, omdat ze de deur dichthouden vanwege de airco. Dit zorgt er wel voor dat dit restaurant een pareltje is in het hele drukke centrum. Toeristen zijn er bijna niet, er eten vooral locals. Het eten is dan ook heerlijk: je vindt de typische Italiaanse gerechten van goede kwaliteit, voor wederom een lage prijs.

P.S. Ga niet eten bij Leon D’oro op Piazza Dante. Dat was echt smerig.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply