Eten

Een bodem van bastognekoeken

Laatst maakte ik dus een cheesecake. De cheesecake was heel lekker, alleen de bodem was naar boven gekomen. Daardoor zat er middenin mijn cake opeens een zachte laag bastognekoeken. Alsnog heel lekker hoor, maar het was niet echt de bedoeling. Sindsdien maak ik deze versie van een bodem, zo weet ik zeker dat de bodem op z’n plek blijft zitten en lekker knapperig blijft.

Men neme 1 pak bastognekoeken (dat is 260 gram) en 100 gram boter. De bastognekoeken kruimel je, als je hier een machine voor hebt, gebruik die asjeblieft. Mijn handen en alle spieren in m’n armen deden pijn na dat verkruimelen. Goed, gooi de boter in een pan en laat het smelten. Gooi dan de bastognekoeken erbij en roer dit goed door. Doe het mengsel in de springvorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Laat het dan even afkoelen en laat het een paar minuten in de koelkast staan totdat het helemaal koud is. Daarna kun je de taartvulling die je wil erop schenken. Je hoeft natuurlijk geen cheesecake hiervan te maken, je kunt deze bodem ook gebruiken voor bijvoorbeeld een kwarktaart. Ik vond zelf deze oplossing perfect. Je kunt de bodem maken door de koeken op de bodem te gooien (zonder boter dus) en rustig te schenken, ik ben echter toch te bang dat het niet goed gaat en ik weer met zo’n soppige laag zit. Deze bodem is tenminste lekker knapperig.

bastogne2

Terwijl ik een paar dagen geleden dus die cheesecake aan het bakken was, heb ik het ook gefilmd. Ik vind het leuk om dit soort kleine filmpjes te maken bij mijn recepten, hopelijk vinden jullie het ook leuk. Daarnaast heb ik er nog een paar foto’s van gemaakt, aangezien ik toch niet helemaal tevreden was over de foto’s in het originele artikel.

cheesecakedeel2
cheesecakedeel21
Dat ziet er heerlijk uit toch? Ik krijg standaard trek in cheesecake als ik mijn eigen foto’s en filmpje bekijk.

Overigens zit ik eraan te denken om meer “basis” recepten te maken, zoals basis vanille cupcakes of basis biscuit. Ik prop nu soms veel losse recepten in één recept en dat vind ik onhandig worden. Daarnaast vind ik het altijd leuk om van verschillende basis recepten, één taart te maken. Ik zoek me op andere sites altijd een ongeluk om één recept samen te stellen. Ik dacht daarna, ja ik zit me wel eigenlijk te ergeren op andere sites, maar ik doe het zelf net zo erg. Misschien dat ik dat dus binnenkort ga doen!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Maaike
  09/04/2014 at 10:13 am

  Ziet er heeeerlijk uit! Ik gebruik altijd een kant-en-klaar recept! Als ik ook nog met recepten ga rommelen word het helemaal niks hahaha

 • Reply
  Eline
  09/04/2014 at 12:24 pm

  lijkt me heerlijk!

 • Reply
  Masha
  09/04/2014 at 4:07 pm

  Mmm, lekker! Die bastognekoeken maken de bodem altijd zo lekker 😉

 • Reply
  Eva
  10/04/2014 at 1:48 pm

  Goede tip, ik had precies hetzelfde bij mijn bastognebodem voor de cheesecake!
  Voor het verkruimelen doe ik trouwens wat koeken in boterhamzakjes, erop rammen met de deegroller (frustraties eruit!) en dan zijn ze ook goed!

  • Reply
   Maartje (admin)
   10/04/2014 at 1:56 pm

   Dat is een hele goede tip! Bedankt.

 • Reply
  Hesteranne
  11/04/2014 at 8:20 pm

  Ziet er heerlijk uit! Je foto’s zijn erg mooi!

 • Reply
  Hendrik De Bock
  16/11/2016 at 3:59 pm

  Ziet er heerlijk uit,ga zeker proberen…dank

 • Leave a Reply