Een goddelijke chocoladetaart

Een goddelijke chocoladetaart

Laat één ding duidelijk zijn: ik houd van chocolade. In het bijzonder van chocoladetaarten. Als ik bij een restaurant eet en er een chocoladetaart op de kaart staat, kies ik daarvoor. Standaard. Ik wilde zelf ook heel graag zo’n taart maken, maar ik dacht dat ik het niet zou kunnen. Deze taart maakte ik begin vorig jaar voor het eerst, toen m’n vriend zijn rijbewijs had gehaald. Ik wilde er toen al een blogpost over maken, maar de foto’s waren niet echt prachtig. De taart was heerlijk, maar zag er niet echt prachtig uit. Een taart met verschillende lagen had ik nog nooit gemaakt, daarnaast had ik in één van de drie lagen een gekke luchtbel zitten waardoor m’n taart een soort deuk in het midden had. Ik had nog geprobeerd om foto’s te maken, maar m’n taart zag er meer uit als een soort drol. Daar maak ik natuurlijk niemand mee enthousiast. Deze keer is m’n taart dus een stuk mooier geworden.

Even een credit naar 24Kitchen voor dit recept. Ik heb trouwens gefilmd dat ik deze taart in elkaar aan het zetten was. Mijn god, ik kan zelf wel een soort 24Kitchen beginnen.

Ingrediënten

Chocoladecake

 • 300 ml water
 • 90 g cacaopoeder
 • 250 g bloem
 • 500 g suiker
 • 2 zakjes bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 350 ml karnemelk
 • 130 g arachide-olie
 • 3 eieren

Fudgecrème

 • 250 g boter
 • 300 g poedersuiker
 • 200 g pure chocolade
 • 2 el cacaopoeder
 • 100 g crème fraîche

Extra

 • Springvormen. Als je er drie hebt en een hele grote oven, gaat het het snelst.

Bereiding

Chocoladecake

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Begin met het koken van het water. Voeg de cacaopoeder toe en roer totdat het opgelost is. Laat het afkoelen, als het goed is is het een dikke substantie geworden.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en vanillesuiker. Roer dit even door. Voeg dan de karnemelk, olie en eieren en roer/mix dit tot een glad beslag. Meng het cacaowater door het beslag en laat het ongeveer een uur rusten.
Verdeel het beslag over drie ingevette springvormen. Als je niet drie springvormen hebt (zoals ik), verdeel het in drie gelijke bakjes. De lagen moeten apart gebakken worden, ze zijn namelijk zo zacht en een beetje kruimelig dat het onmogelijk is om het later nog in drie gelijke lagen te snijden. Ik heb zelf de drie lagen dus apart in de oven gedaan, maar als je wel drie springvormen hebt (en een gigantische oven) kun je het natuurlijk tegelijk doen. Bak de taarten in 50 minuten mooi bruin. Haal ze gelijk uit de springvorm en laat ze afkoelen.

Fudgecrème

Mix de poedersuiker en boter luchtig. Gooi een schone theedoek over de kom, anders zit namelijk je hele keuken onder de poedersuiker (ik spreek uit ervaring). Smelt de chocolade au bain marie. Meng de poedersuiker en boter met de chocolade, crème fraîche en cacaopoeder. Zorg dat je snel mixt als je de chocolade erbij hebt gedaan, anders stolt de chocolade al.

Dan kun je beginnen met het bouwen van de taart! Ik zette de taart al op een soort standaard. Leg één laag chocoladecake erop, smeer daarna een kwart van de fudge erop, leg er weer een laag op en een kwart van de fudge, daarna leg je de laatste laag erop. Gebruik een kwart van de fudge om de bovenkant en de zijkant van de taart te besmeren. Zet de taart een halfuurtje in de koelkast. Gebruik het laatste kwart van de fudge om nog een laag over de taart en de zijkant van de taart te smeren.

chocoladetaart chocoladetaart2 chocoladetaart4

Goed. Dit klinkt waarschijnlijk erg moeilijk. Echt: het valt mee. Ik was eerst een ramp met taarten maken en dit gaat nu echt goed. Het kost het meeste tijd om de verschillende lagen te bakken. Het resultaat mag er zijn: de taart is nu niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens mooi!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!
Volg:

10 Reacties

 1. 07/01/2014 / 10:32 am

  OH MY.
  IK WIL.
  Dit ga dus echt een keer maken he, het ziet er echt verrukkelijk uit!

  liefs,
  Femke

 2. 08/01/2014 / 6:07 pm

  Mocht dit recept met witte chocolade lukken zou dat wel eens heel erg geweldig kunnen zijn! 😉

 3. 08/01/2014 / 8:17 pm

  Dat ziet er echt heeeerlijk uit. Lekker veel chocolade! Ik vind de layout van je blog trouwens echt prachtig (:

  Wauw wat gaaf. Echt knap dat je dat kan. 😀

  Ik hoop dat je ook eens bij mij langskomt, liefs,

  Janna

  • Maartje (admin)
   09/01/2014 / 7:40 pm

   Dankjewel!

 4. 09/01/2014 / 3:04 pm

  Aaah lekker!! Ik ben gek op chocola, vooral op zoiets!

 5. Femke
  26/11/2016 / 7:49 pm

  Kan je karnemelk vervangen door een lactose vrije melk? Zelfde als de crème fresh? 😬 You recept is precies wat ik zoek!

  • Maartje
   Auteur
   27/11/2016 / 8:51 pm

   Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik ga er wel vanuit dat je karnemelk kan vervangen door een lactose vrije melk! Je zou kunnen proberen om crème fraîche te vervangen door een plantaardige variatie van yoghurt.

 6. Aypril
  04/11/2017 / 8:03 pm

  Ik heb hem na gemaakt. Hij is super mooi gelukt. En hij is ook nog een lekker. Wij hebben er ook puure vlokken overheen gedaan dat is een hele leuke toevoeging aan de taart. 💖

  • Maartje
   Auteur
   06/11/2017 / 9:13 am

   Dat klinkt inderdaad als een leuke toevoeging! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.