Eten

Granola met cacao

Granola vind ik heerlijk, maar in de supermarkt kan ik vaak net niet vinden wat ik wil. Dan zitten er cranberry’s in of rozijnen en hoef ik ’t al niet meer. Vaak vind ik het ook veel te zoet. Aangezien ik granola met fruit eet, vind ik dat niet echt nodig.

Granola die ik wel helemaal lekker vind, kon ik niet vinden. Dus maakte ik mijn eigen granola! Dat is namelijk echt makkelijk.

Toen ik eerst op internet zocht naar verschillende recepten om zelf granola te maken, schrok ik een beetje. Ik vond alleen maar hele lijsten van verschillende noten en andere ingewikkelde ingrediënten: daar had ik juist geen zin in. Dus besloot ik alles wat ik lekker vond samen te gooien, dat leek me toch een beter idee.

Uiteindelijk bleek dat goed te werken, en bleek dat je geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt om granola te maken. Alles voor deze granola kun je gewoon in de supermarkt vinden.

Ingrediënten voor 1 pot

  • 100 gram havermout
  • 100 gram boekweitkorrels
  • 70 gram gehakte hazelnoten
  • 2 el cacao
  • 2 tl kokosolie
  • 1 tl kaneel

Meng de havermout, boekweitkorrels, hazelnoten, cacao en kaneel. Smelt vervolgens de kokosolie en roer dit ook door het mengsel. Doe het vervolgens in een ovenschaal en zet het in een voorverwarmde oven (180 graden). Rooster het 20 minuten. Laat het daarna even afkoelen.

En voilà, dan heb je dus je eigen granola. Het is wel aan te raden om het bij fruit of iets anders zoets te eten, anders is het denk ik toch een beetje te bitter. En anders kun je ook nog zelf iets zoets toevoegen aan de granola. Je kunt het makkelijk twee weken bewaren als je ervoor zorgt dat het goed verpakt is.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply