Eten

Ik heb een keukenmachine!

Eén van mijn toekomstdromen is om ooit een grote strakke keuken te hebben. In die mooie keuken moet dan een keukenmachine staan, het liefst een enorme KitchenAid in koperkleur. Laten we eerlijk zijn: dat zit er in de nabije toekomst echt niet in. Toch ben ik maar al een beetje begonnen met deze droom: ik kocht een kleine, simpele keukenmachine van Bosch en ik ben er erg gelukkig mee.

(bron: 1 2 3 4)

Ik had altijd het probleem dat ik één mixer had, maar soms bij m’n ouders ging bakken en soms in mijn eigen huis. Elk weekend een mixer mee naar huis nemen is niet zo handig. Ik wilde al langer een keukenmachine, maar aangezien ik op dit moment een hele kleine keuken heb, is een enorme machine niet zo handig. Deze keukenmachine is vergeleken met andere keukenmachines mooi klein. Daarnaast is hij ook niet zo duur en werkt het perfect. Ik merk nu al dat bakken zo veel makkelijker en sneller gaat.

Tot nu toe heb ik er al brooddeeg en koekjes gemaakt. Beide gingen erg goed. Het deeg was best stevig, maar de mixer ging er zonder problemen doorheen. Het fijne is ook dat de mixer echt alles meepakt: ook als je een kleine hoeveelheid wil mengen lukt dat. Als laatste ben ik altijd een beetje huiverig dat goedkopere (keuken)machines veel lawaai maken, maar dat was bij deze totaal niet het geval. Het is in ieder geval niet meer lawaai dan een simpele handmixer.

Ik heb al veel zin om een grote taart te maken. Ik was vaak met mijn handmixer veel te lui. Dan stond er dat ik minimaal tien minuten moest kloppen, maar na vijf minuten vond ik het wel best en vond ik het wel goed genoeg gemengd. Nouja, dan wordt je taart niet echt heel luchtig. Met deze mixer wil ik dus een lagentaart maken: hopelijk lukt het nu wel.

keukenmachineRoergarde, klopper & deeghaak. Het meeste gebruik ik de klopper.

Het leuke aan deze mixer vind ik ook dat je er verschillende accessoires bij kunt kopen. Zo kun je een losse bak kopen om ijs te maken, maar je kunt ook een blender erbij nemen. Je zou het dus nog veel verder kunnen uitbreiden. Zoals je wel kunt merken, ben ik er hartstikke blij mee! Hopelijk komen er binnenkort veel lekkere recepten op mijn site die met deze mixer gemaakt zijn.

keukenmachine

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Marijke
  22/01/2016 at 9:42 am

  Good for you!

 • Reply
  Veerlez
  22/01/2016 at 10:47 am

  Heerlijk! Ik heb nu een huis met gaskachel, waardoor de keuken altijd koud is, ik ga verhuizen naar een appartement met CV, ik kan niet wachten tot ik dan lekker in de keuken kan bakken 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   25/01/2016 at 3:09 pm

   Ah dat klinkt echt heerlijk!

  Leave a Reply