Eten

Mango kokos smoothie bowl

Afgelopen maandag maakte ik voor het eerst zelf een smoothie bowl. En wow: ik ben om! Deze smoothie bowl vult goed, bevat m’n lievelingsfruit en is echt lekker.

Ik dacht altijd dat het zo veel tijd zou kosten om een smoothie bowl te maken, maar het viel best mee. Ik heb erop gelet: ik was er ongeveer een kwartier mee bezig. Als je dan bedenkt dat ik dan ook nog m’n best deed om een fotogenieke smoothie bowl te maken, valt dat mee.

De basis van deze smoothie bowl bestaat uit een mix van mango en kokos. De structuur daarvan vind ik lekker: het is net ijs!

Bovenop die basis van mango en kokos kun je natuurlijk gooien wat je wil. Ik koos voor een banaan, appel, zelfgemaakte granola en nog wat kokosschaafsel. Dat was een goede combinatie en kan ik aanraden, maar kijk vooral ook even wat er in jouw eigen koelkast ligt.

Ik maakte met dit recept één smoothie bowl, maar dat was best veel. Voor mij precies genoeg als lunch (en dan had ik geen tussendoortjes meer nodig), maar ik kan me voorstellen dat je met deze hoeveelheden ook prima twee kleinere smoothie bowls kunt maken. Ik lunch over het algemeen namelijk best veel.

Ingrediënten

1 pakje bevroren mangostukjes (250 g)

200 ml kokosmelk

1 banaan
1 appel

Een paar scheppen (zelfgemaakte) granola

kokosschaafsel

Hoe je het maakt

Gooi om te beginnen de bevroren mangostukjes en de kokosmelk samen in een blender. Mix het totdat het de consistentie van ijs heeft. Dat is al de basis van je smoothie bowl, makkelijk toch?

Dan kun je er opleggen wat je wil. Ik sneed een banaan in plakjes en een appel in partjes en legde dat bovenop de mango. Ik had de dag ervoor al zelf granola gemaakt en pakte daar ook een paar scheppen van. Als laatste strooide ik nog wat kokosschaafsel over het fruit.

En dat is het. Het is echt zo makkelijk en het kost dus echt niet veel tijd.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Janna
  20/09/2017 at 11:57 am

  Hmmm lekker! Wat een heerlijk ontbijtje of lunch. Deze ga ik onthouden 🙂

 • Reply
  Eva
  22/09/2017 at 3:37 pm

  Oeeh wat lekker! Deze wil ik wel echt een keer maken zeg 🙂

 • Leave a Reply