Eten Lifestyle

Mango smoothie + glazen rietje

Mangosmoothie

Bovenin m’n kast ligt zo’n pak met allemaal verschillende plastic rietjes. Hoewel ik graag rietjes gebruik, voelde ik me toch altijd schuldig als ik ze gebruikte. En ja, als je blogt over duurzaamheid en minimalisme kun je natuurlijk niet aankomen met een megapak plastic rietjes.

Dat werd gelukkig in één keer opgelost toen ik van Lauren een glazen rietje kreeg. Ik hielp Lauren met het opzetten van haar blog – ze had nog nooit met WordPress gewerkt, en ik blog nu inmiddels al zo’n 5 jaar met WordPress. Als dank daarvoor kreeg ik heel lief een glazen rietje opgestuurd!

Dat loste dus gelijk m’n probleem op. Weg met die plastic rietjes en daarvoor in de plaats één mooi glazen rietje.

Het fijne aan zo’n rietje is, is dat het ook goed werkt met smoothies. Bij die plastic rietjes ging dat eigenlijk niet: die waren veel te dun en te slap.

Om het rietje uit te proberen, maakte ik een supermakkelijke mango smoothie. Die mango smoothie is eigenlijk de smoothie versie van de mango kokos smoothie bowl. Meestal ben ik te lui om echt een uitgebreide smoothie te maken met verschillend vers fruit. Als ik vers fruit heb, eet ik dat meestal gewoon normaal op. Maar deze smoothie maak je met bevroren mango, wat je dus makkelijk en lang kunt bewaren in de vriezer. Je kunt het bevroren in de blender gooien, dan heb je ook gelijk een lekkere koude smoothie.

Mango smoothie

Mix de volgende ingrediënten in de blender:

 • 125 g bevroren mango
 • 100 ml kokosmelk
 • 200 ml water

 

Mangosmoothie Mangosmoothie Mangosmoothie Mangosmoothie

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Janna
  17/11/2017 at 1:13 pm

  Cool, een glazen rietje! Zo’n goede oplossing voor die nare plastic rietjes 🙂

 • Reply
  Lauren
  04/12/2017 at 6:40 pm

  Wat fijn dat je er plezier van hebt! Ik hoop dat dit nog meer mensen aan de glazen rietjes helpt! 🙂

 • Leave a Reply