Eten Uit eten

Eten bij Jamie’s Italian in Rotterdam

Eten bij een Jamie’s Italian wilde ik al lang. Ik zie wel eens foto’s op Instagram voorbij komen en het ziet er altijd zó goed uit. Je kunt me ’s nachts maken voor Italiaans eten en ik ben fan van Jamie Oliver, dus je begrijpt wel dat ik Jamie’s Italian een goed idee vond.

Naar Jamie’s Italian was zoiets wat ik al lang wilde, maar ‘er nooit echt van kwam’. Het laatste weekend van de vakantie besloten we dus een dagje naar Rotterdam te gaan en het gewoon te doen.

Het restaurant zit in de Markthal, wat echt een bijzondere en leuke locatie is. Ik had verwacht dat het niet erg groot zou zijn (want ja, het zit ín de Markthal), maar toen ik binnen kwam verbaasde de ruimte me. Er waren twee verdiepingen en het was echt veel groter dan ik had verwacht.

De menukaart was echt overweldigend: er stonden zo veel lekkere dingen op, dat we niet konden kiezen. Dat bleek ook wel uit ons voorgerecht dat uit vier verschillende gerechten bestond. Oeps! Dat was wel gelijk een goede keuze, want de voorgerechten vonden we achteraf het allerbeste. Maikel was fan van de frituurde inktvis, die een goede structuur en een lekker korstje had. Ik heb zelf nog nooit zo’n lekker knoflookbrood gehad. We hadden ook nog de kaassoufflés van mozzarella (dat was een special) en die waren ook perfect.

De hoofdgerechten vond ik ook lekker, maar wel minder speciaal dan de voorgerechten en het nagerecht. Ik had zelf ravioli met daarin spinazie en ricotta en Maikel linguine met garnalen.

Eigenlijk zat ik al een beetje vol, maar toen ik de epic brownie op de kaart zag staan, moest ik ‘m gewoon eten. De brownie was echt lekker: nog mooi zacht en lekker warm. Vaak vind ik brownies te droog, maar deze was precies goed. Het ijs was ook lekker en van popcorn ben ik sowieso geen fan (van gekarameliseerde popcorn ook niet), maar die vond Maikel weer erg goed.

Conclusie van dit verhaal? Ga eens eten bij Jamie’s Italian. We zaten er ruim een uur voor in de trein, maar dat zou ik er zo weer voor overhebben. Ze hebben nu ook een Jamie’s Italian in Den Haag, daar wil ik ook zeker een keer naartoe. Niet dat de gerechten heel anders zullen zijn, maar dan heb ik weer een reden om er te eten.

Gefrituurde inktvis

Knoflookbrood

Tomaat & ricotta bruschetta (en links in de hoek mozzarella kaassoufflés)

Fudgebrownie met karamelijs & gekarameliseerde popcorn

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Sarah
  13/09/2017 at 11:20 am

  Ooeehhh ik ben een sucker voor desserts en ook al ben ik niet echt een fan van brownies, deze ziet er wel heel yummy uit! Ik wil er een keer heen alleen al voor het nagerecht…

 • Reply
  Janna
  13/09/2017 at 12:59 pm

  Ik ben in staat nu in de trein te springen, wat ziet dát er lekker uit!

 • Reply
  Hester
  13/09/2017 at 3:30 pm

  Looking goood! Het is niet het meest budgetvriendelijk gok ik maar volgens mij is het eten dat ook wel daadwerkelijk waard, dus de volgende keer dat ik in Rotterdam eet is de kans groot dat het hier is 🙂

  • Reply
   Maartje
   15/09/2017 at 10:36 am

   Klopt, maar het was het helemaal waard inderdaad!

 • Reply
  Florence
  26/09/2017 at 10:31 pm

  Hmm ziet er super lekker uit!

 • Leave a Reply