Eten

Yoghurtijs maken

Afgelopen week testte ik voor het eerst m’n ijsmachine en jeetje wat was ik blij. Ik maakte yoghurtijs, dat bleek helemaal niet moeilijk te zijn en helemaal niet lang te duren.

ijs2
Dit is ‘m dan, mijn ijsmachine! Zoals je ziet is hij prachtig mooi en mintgroen (één van m’n lievelingskleuren!). Het onderste mintgroene deel is de koelbak. Er zit een soort vloeistof in. Je moet het een nacht voordat je ijs gaat maken, in de vriezer stoppen. Zet het wel recht in de vriezer, anders gaat het niet lukken. Als je alle ingrediënten gemixt hebt, pak je het pas weer uit de vriezer. Dan doe je de bovenkant erop en zet je hem aan. Door de opening giet je dan het mengsel erin. Aangezien dit een relatief kleine ijsmachine is, is m’n ijs al in 20 minuten klaar. Als je een grotere ijsmachine hebt, kun je van het recept de dubbele hoeveelheid nemen. Dan duurt het dus wel wat langer. IJs uit een ijsmachine wordt wel iets minder hard dan ijs uit de winkel, daarom zet ik het nog even in de vriezer als het uit de machine komt.

Om yoghurtijs te maken, heb je 225 ml yoghurt, 100 ml slagroom, 70g fijne kristalsuiker en 10 g vanillesuiker (ongeveer 1 zakje) nodig.
ijs1
Als eerste klop je de slagroom met de suiker en de vanillesuiker bijna stijf. Voeg daarna de yoghurt toe en meng dit goed. Doe de ijsmachine aan en schenk het mengsel in de koelbak.

ijs5
ijs3
ijs4
Et voilà, zelfgemaakt yoghurtijs! Zoals je merkt is dit helemaal niet moeilijk. Ik heb zin om andere recepten te testen en heel veel ijs te maken deze zomer!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Floor
  11/07/2014 at 12:00 pm

  Ah, wat een super leuk ding! Wij hebben thuis ook een (hele oude) ijsmachine, en ik maak daar ook heel graag yoghurtijs mee. Super lekker met vers fruit erop.

 • Reply
  Laura
  11/07/2014 at 8:21 pm

  Wat een handig ding!

 • Reply
  Tedje
  14/07/2014 at 1:20 pm

  Hmm dat ziet er heerlijk uit!

 • Leave a Reply