Aankopen Creatief Lifestyle

Beginnen met waterverf • producten & mijn eerste tekeningen

Waterverf vind ik echt fantastisch, maar het kan best een grote stap zijn om ermee te beginnen. Voor het eerst beginnen met waterverf is namelijk best kostbaar. Je hebt speciaal papier, speciale penselen en natuurlijk waterverf zelf nodig.

Dat vind ik best lastig, want ik wil er niet gelijk een vermogen aan uitgeven. Wie weet blijk ik er helemaal niet goed in te zijn, vind ik het minder leuk dan normale verf of vergeet ik het na een paar weken en ligt het te onder een laagje stof in m’n kamer. Daar ga ik natuurlijk niet vanuit, maar je weet het nooit.

Ik probeerde daarom voor niet enorm veel geld alsnog de basis voor waterverf te kopen. Je hebt enorme kits met veel kleuren waterverf, soms wel voor honderd euro. Dat ziet er absoluut fantastisch uit en ik zou dat op een dag heel graag willen hebben, maar voor nu is dat niet zo realistisch.

waterverf2

Voor de verf kocht ik in plaats daarvan een setje dat eigenlijk bedoeld is om mee te reizen. De belangrijkste kleuren zitten erin en door kleuren te mengen, kom je eigenlijk heel ver.

Ik kocht drie maten penselen, want enige afwisseling vond ik wel handig. Ik kan met deze penselen tot nu toe goed uit de voeten. Wat ik wel al mis is een wat groter penseel om bijvoorbeeld de achtergrond mooi mee in te kleuren. Op dit moment gaat het wel, maar het duurt met deze kleinere penselen toch iets langer.

waterverf3

Speciaal papier voor waterverf is erg belangrijk: normaal papier kan die hoeveelheid water niet aan en zal direct krom trekken. Ik heb twee soorten tekenblokken, dat was eigenlijk niet echt de bedoeling. Ik bestelde eerst het notitieboekje van Moleskine, alleen die bestelling werd drie weken uitgesteld. Dat duurde me te lang, dus wilde ik mijn bestelling annuleren. Daarna heb ik bij Pipoos een groot blok van Canson gekocht, wat erg goed werkt. Vier weken later viel alleen toch m’n notitieboekje van Moleskine op de mat. Oeps, vergeten te annuleren.

Mijn producten voor waterverf

 

De afgelopen tijd heb ik dus vooral veel geoefend met waterverf. Het is erg wennen, maar ik merk wel gelijk dat ik het leuk vind. Wat ik vooral wennen vind, is dat foutjes niet makkelijk weg te poetsen zijn. Ik heb al héél veel tekeningen verpest, doordat ik per ongeluk een enorme vlek veroorzaakte. Soms vind ik het ook moeilijk om in te schatten hoe veel water ik moet gebruiken. Soms maak ik een kleur nog per ongeluk veel te fel, omdat ik te weinig water gebruik. Aan de andere kant gebruik ik soms zo veel water, dat de kleur bijna niet te zien is. Je merkt het wel, het is nog even wennen!

Mijn eerste tekeningen (zonder vlekken)

waterverf5 waterverf6

Met deze producten kan ik in ieder geval even vooruit! Nu is het tijd om héél veel te oefenen en hopelijk kan ik over een tijdje nog veel meer tekeningen laten zien. Wil je al wat inspiratie voor waterverf tekeningen? Lees dan vooral deze blogpost even!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  28/09/2016 at 4:38 pm

  Wat onwijs leuk ik vind het echt geweldig!

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  04/10/2016 at 9:27 am

  Wauw! Wat zijn de eerste tekeningen mooi geworden! Heel mooi!

  • Reply
   Maartje
   04/10/2016 at 2:26 pm

   Bedankt!

 • Reply
  Hester
  05/10/2016 at 10:36 am

  Wauw, supernice! Ik vond dit als kind altijd al heel leuk om te doen maar nu bedenk ik eigenlijk dat je er nu ook nog gewoon leuke dingen mee kan maken. Dat ‘sfeertje’ van waterverf vind ik heel leuk!

 • Reply
  Eva
  09/10/2016 at 4:55 pm

  Wat leuk! Ik ben net weer begonnen met tekenen met fineliners en word er zo vrolijk van!
  Hou je ons een beetje op de hoogte van je kunstwerkjes? Ben erg benieuwd!

  • Reply
   Maartje
   09/10/2016 at 7:29 pm

   Ik word er inderdaad ook helemaal rustig en vrolijk van en ik zal zeker updates blijven posten!

 • Reply
  Rowan
  21/10/2016 at 9:09 am

  Wauw wat mooi zeg! Ik wil deze techniek graag eens uitproberen!

 • Reply
  Claire
  19/11/2016 at 10:36 pm

  Jeetje wat mooi! Wat ben je creatief zeg. Ik krijg nu ook waterverf-kriebels : )

  • Reply
   Maartje
   20/11/2016 at 9:16 am

   Dankjewel!

  Leave a Reply