Lifestyle Persoonlijk

Bossche bollen in ‘s-Hertogenbosch

Vorig jaar in de zomervakantie bedacht ik me dat ik meer steden in Nederland zelf wilde zien. Inmiddels heb ik al heel wat meer steden gezien, maar nog steeds ben ik daarmee bezig. Ik lijk soms wel te vergeten hoe klein Nederland is en hoe snel je aan de andere kant van Nederland kan zijn.

Zo ook ‘s-Hertogenbosch. Ik dacht dus dat dat heel ver was. Is niet zo. Het was maar een uurtje in een (extreem overvolle – dat wel) trein. Met mijn zus Joëlle liep ik door de stad en deden we wat toeristen zouden doen. We bekeken de Sint-Janskathedraal, inclusief kerststal met bewegende poppen (ja, echt). We gingen naar het Stedelijk Museum en namen gelijk Het Noordbrabants Museum ook mee.

Na een lunch liepen we nog even de natuur in, want die is in ‘s-Hertogenbosch dichtbij. We liepen naar het Bastionder, waar je de oude stadsmuren kunt zien inclusief kogelgaten. Helaas was het Bastionder niet open, maar het uitzicht was daar desalniettemin hartstikke leuk.

We bedachten dat we nog een Bossche bol moesten eten in ‘s-Hertogenbosch, ik had zelf namelijk nog nooit een Bossche bol gegeten. En ja, als je dan toch in ‘s-Hertogenbosch bent.. Hartstikke lekker, zo’n bol. Beetje vullend, dat wel. Daar had ik me wellicht (ok: zeker weten) op verkeken. Volgende keer neem ik een kleine, of lunch ik gewoon niet.

Weer een stad van mijn lijstje kunnen strepen en het was nog een leuke stad ook. Nu moet ik alleen nog bedenken welke stad ik straks ga bezoeken. Ik heb gelukkig nog opties zat! Best mooi, dat Nederland.

's-Hertogenbosch 's-Hertogenbosch 's-Hertogenbosch 's-Hertogenbosch's-Hertogenbosch 's-Hertogenbosch 's-Hertogenbosch's-Hertogenbosch

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply