Bakken Eten Lifestyle

Chocoladetaart met frambozen

Gisteren bedacht ik spontaan dat ik een taart wilde bakken. Het was mijn laatste vrije dag (vanaf vandaag heb ik weer college), dus ik wilde iets leuks doen. Dat werd deze taart! Ik bakte voor het eerst zelf een biscuit. Een biscuit deeg is een soort basistaart waar je veel verschillende combinaties mee kunt maken. Ik koos voor een vulling en topping van chocoladeganache en frambozen!

Het was dus de eerste keer dat ik zo’n biscuit maakte, dus ik vond het vrij spannend. Gelukkig ging het goed! Het is fijn dat ik nu een staande mixer heb, je moet het beslag namelijk best lang mixen. Het duurde bij mij in ieder geval een kwartier. Dit zorgde er dus wel voor dat mijn biscuit mooi luchtig was en het dus ook voldoende gerezen was. Ik besloot de vanillesmaak van het biscuit te combineren met chocolade. Daarbij wilde ik nog fruit en ik koos voor frambozen. Natuurlijk kun je het soort fruit kiezen wat je wil, ik denk dat aardbeien ook erg lekker zijn bijvoorbeeld!

taart2

Recept chocoladetaart met frambozen

Biscuit (22 cm)

 • 210 gram ei
 • 120 gram suiker
 • 7 gram vanillesuiker
 • 90 gram bloem
 • 30 gram maïzena

Chocoladeganache (vulling/topping)

 • 240 ml slagroom
 • 250 gram pure chocolade
 • 1 el stroop
 • frambozen
 • rode bessen

Bereidingswijze

Mix de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom. Het moet schuimig en luchtig worden, het mengsel wordt dan ook witter van kleur. Dit duurde bij mij wel 15 minuten! Zeef daarna de bloem en maïzena erdoor en spatel dit door het mengsel. Doe dit niet te enthousiast, want je wil de luchtigheid houden. Giet dit in een ingevette bakvorm en bak het 30 minuten op 180 graden. Laat het goed afkoelen.

Verwarm voor de ganache de slagroom in een pan. Haal als het begint te koken, de pan van het vuur. Voeg dan de chocolade toe en roer totdat dit gesmolten is. Voeg als laatste de stroop toe.

Laat de ganache afkoelen en zet het daarna een uur in de koelkast. Je kunt het biscuit een uur in de vriezer zetten, dan gaat het snijden daarna gemakkelijker.

Snijd het biscuit door de helft. Ik doe dit zelf met een taartzaag, maar het is ook te doen met een mes. Let op dat je markeert hoe de lagen op elkaar liggen. Ik doe dit door in beide lagen een prikker te steken. Op het einde weet ik dan nog hoe de lagen weer op elkaar moeten.

Smeer met een paletmes de helft van de ganache op de eerste laag. Leg hier vervolgens wat frambozen op. Doe dan de tweede laag erop en smeer de rest van de ganache op de bovenkant en de zijkant. Decoreer met de overgebleven frambozen en bessen.
taart3 taart4 taart5

Ik ben zelf erg blij met hoe deze taart geworden is. Het lekkere vind ik dat het niet te zoet is. Pure chocolade met fruit is al lekker genoeg! Ik denk zeker dat ik deze combinatie vaker ga maken, maar ik kan ook niet wachten om andere combinaties en vullingen uit te proberen.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  30/03/2016 at 8:34 am

  Ziet er mega heerlijk uit zeg! jum!

  • Reply
   Maartje (admin)
   30/03/2016 at 12:48 pm

   Bedankt!

 • Reply
  Wies
  30/03/2016 at 10:06 am

  Dit ziet er zooo goed uit. Oké nu heb ik heel veel trek in taart. Ik ben eigenlijk benieuwd of je ook een recept hebt voor een monchou taart (hoe schrijf je dat?).

  • Reply
   Maartje (admin)
   30/03/2016 at 12:48 pm

   Ik zag net dat ik daar nog geen blogpost over online heb staan! Dat moet ik maar een keer doen. Zelf maak ik het altijd zo:

   Maal 1 pak met bastognekoeken fijn in een keukenmachine (of kruimel het/doe het in een zakje een sla erop met een deegroller). Smelt 250 gram boter in een pan en voeg als het gesmolten is de koek toe. Druk dit als het goed gemengd in een taartvorm en zet het in de koelkast.
   Klop voor de vulling 250 ml slagroom met 2 el suiker stijf. Meng in een andere kom 1 zakje vanillesuiker, 100 gram suiker en 200 gram MonChou. Voeg dan dit bij elkaar, schenk het op de bodem en zet het minimaal 2 uur in de koelkast. Erop kun je vers fruit doen, wat je wil, maar je zou ook zo’n blik vlaaivulling kopen en dat erop doen!

 • Reply
  Inaya
  30/03/2016 at 12:45 pm

  Maar dat ziet er heerlijk uit! Ik ga dit zeker es uitproberen.

 • Reply
  Rowan - sillysis.nl
  30/03/2016 at 7:37 pm

  Ohhh lekker zeg! Ziet er heel mooi uit!!

 • Reply
  Desiree | Sweet Happinez
  31/03/2016 at 9:46 am

  Dat ziet er erg lekker uit!

 • Leave a Reply