Fotoshoots van de afgelopen tijd

Fotoshoots van de afgelopen tijd

Zoals je kon lezen in m’n vorige blogpost, huurde ik een camera. Ik wilde namelijk uitproberen of ik die camera (Canon 6D) perfect vond.

In de toekomst wil ik het allerliefste vaak portretten schieten, dus dat wilde ik ook met mijn potentieel nieuwe camera kunnen. Daarom kwam ik op het idee om twee dagen ervoor uit te trekken om met de trein door Nederland te reizen en ondertussen bij verschillende mensen langs te gaan om foto’s te maken.

Via Instagram en Twitter deed ik een oproepje en gelukkig kon ik drie mensen vinden die bereid waren om voor m’n lens te gaan staan.

En echt, ik vond het fantastisch. Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel meer mooie portretten kan gaan schieten. Zo leuk om mensen te leren kennen, te wandelen door steden die ik nog niet zo goed ken en ondertussen de mooiste foto’s te maken.

Nadat ik een paar honderd (!) foto’s had uitgezocht en had bewerkt, verstuurde ik alle foto’s via WeTransfer en wachtte ik af in spanning. Zo nieuwsgierig en benieuwd wat ze van m’n foto’s vonden, maar tegelijkertijd was ik ook echt zenuwachtig. Gelukkig duurde dat niet zo lang: ik kreeg al snel berichtjes dat m’n foto’s in de smaak waren gevallen en zag langzaam de profielfoto’s op Twitter, Instagram en Facebook veranderen. Dat geeft vertrouwen!

Hieronder zie je een kleine selectie van de foto’s die ik heb gemaakt. Ik heb op de website van m’n bedrijf ook een pagina toegevoegd met informatie mocht je zelf een keer voor m’n lens willen staan. Die pagina vind je hier.

Maartje

Tirza

Mandy

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!
Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 26/02/2018 / 11:36 am

  Wat super leuk
  Om te zien en wat leuk dat mensen hadden gereageerd op je oproepje!

  • Maartje
   Auteur
   26/02/2018 / 2:39 pm

   Dankjewel!

 2. 26/02/2018 / 2:02 pm

  Ahh wat een mooie foto’s! Vooral die eerste waar het haar van Maartje zo omhoog vliegt, gaaf 🙂

  • Maartje
   Auteur
   26/02/2018 / 2:39 pm

   Dankjewel! Ja op dat moment was ik ook even héél blij met die windvlaag haha.

 3. 26/02/2018 / 3:01 pm

  Heel mooi! Vooral die van Maartje vind ik erg gaaf door het licht en de wind 🙂

 4. 02/03/2018 / 4:34 pm

  Mooie shoots! Is dit eigenlijk voor het eerst dat je ‘echt’ portretfotografie deed? Vind je dat het makkelijk gaat of niet? Ik heb het best een tijdje gedaan en vond dat heel leuk, maar wel vooral als de persoon die ik voor mijn camera had zelf ook een beetje fotogeniek of zelfverzekerd was, omdat ik merkte dat ik niet altijd de juiste aanwijzingen had om iemand comfortabel op de foto te laten staan of handvatten te geven over hoe hij/zij kon gaan staan. Wat was jouw ervaring daarmee? 🙂

  • Maartje
   Auteur
   04/03/2018 / 8:31 am

   Dankjewel! Ik heb twee keer eerder een shoot gedaan, maar dat is zeker vier jaar geleden geweest. Ik vond het uiteindelijk wel makkelijk gaan, maar oefening baart kunst! Ik merkte al dat de laatste shoot een stuk beter ging dan de eerste. En ja het gaat makkelijker en sneller als iemand zelfverzekerd is en makkelijk voor de camera staat. Als iemand dat niet is, probeer ik in ieder geval te zorgen dat de sfeer oké is en iemand zich niet heel ongemakkelijk voelt. Soms maak ik ook eerst een paar foto’s dat iemand bijvoorbeeld niet recht de camera in kijkt of door zijn/haar haar gaat. De ‘echte’ portretten doe ik als laatste, dan voelt iemand zich meestal al minder ongemakkelijk voor de camera. Dan geef ik nog wel kleine tips voor de houding, bijvoorbeeld als iemand breed staat of als het mooier is als iemand niet helemaal recht voor de camera staat. Of als het mooier is als iemand zijn/haar hoofd kantelt of de kin wat naar beneden doet… dat soort dingen. Maar ik merk eigenlijk tot nu toe dat het het belangrijkste is dat iemand zich goed voelt voor de camera.

  • Maartje
   Auteur
   24/03/2018 / 12:52 pm

   Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.