Creatief

Tekenen met een waterbrush

Op Instagram en op andere blogs zag ik steeds vaker mensen die met een waterbrush tekenen. Dat zag er zo leuk uit, dat wilde ik ook! Afgelopen week ging ik speciaal op zoek naar zo’n waterbrush, met succes. Ik heb er inmiddels wat me geoefend, de letters op de foto hierboven heb ik er bijvoorbeeld mee getekend.

Een waterbrush is een penseel met op de bovenkant een reservoir. Oorspronkelijk wordt het voor aquarel gebruikt. Door het reservoir met water te vullen, heb je altijd een natte kwast. Behalve water, kun je dit reservoir ook met andere dingen vullen. De mevrouw in de winkel vertelde me dat je alle soorten inkt erin kun doen, het ligt eraan wat voor effect je wil bereiken. Je kunt er Oost-Indische inkt in doen als je een heel dekkend effect wil, maar ook Ecoline als je een minder dekkend effect wil. Onderstaande inkt raadde ze me aan, de inkt kun je er namelijk makkelijk met water uitwassen (als je bijvoorbeeld een andere kleur wil gebruiken) en er zit een pipet in, waarmee je het makkelijk in het reservoir kunt krijgen. Ik kocht om te beginnen zwarte en blauwe inkt! De kwast zelf kocht ik in twee maten: klein (nr. 1) en groot (nr. 3).waterbrush1waterbrush2

Toen was het tijd om te tekenen, het vullen van het reservoir ging inderdaad erg makkelijk. Daarna komt de inkt al snel in het kwastje en is het tijd om te tekenen! Ik vind het echt ideaal werken, het is verven zonder steeds je kwast in verf te hoeven dopen. Daarnaast gebruik je nooit te veel inkt en zul je geen vlekken krijgen. Om te oefenen besloot ik wat teksten te schrijven, waaronder deze quotes.waterbrush4

Nadat ik getekend had, wilde ik de tekening nog mooier maken. Dit deed ik door een foto van de tekening te maken en dit in Photoshop en Illustrator aan te passen. Met Photoshop maakte ik de foto veel lichter en in Illustrator paste ik de vormen aan. Ik had namelijk soms niet helemaal netjes getekend, ik wilde nog wat vormen mooier maken. Daarnaast maakte ik er met Illustrator dus een vector van. Dit is veel handiger, want een vector kun je beter aanpassen. Zo kon ik behalve de vorm, ook de kleur aanpassen.

Hieronder kun je links de aangepaste versie in Photoshop zien en rechts de aangepaste versie in Illustrator. Zoals je ziet heb ik sommige woorden ook een beetje van plek verschoven, ik hoop dat je alsnog kunt zien wat ik zoal veranderd heb!

 


[twentytwenty]quote1 quote_photoshop

[/twentytwenty]


Als allerlaaste gebruikte ik dus de prachtige foto van David Marcu om mijn tekst op te zetten. Ik ben best blij met het resultaat, zeker voor de eerste keer tekenen met een waterbrush! Het is echt een goede koop, ik denk dat ik hier nog veel plezier mee ga beleven.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Tea
  29/10/2015 at 11:43 am

  Illustrator is echt heel nice voor vectors inderdaad! Wat een leuk idee ook, met waterbrush. *Slaat op in to-do list*

 • Reply
  Kim
  29/10/2015 at 7:17 pm

  Ziet er mooi uit!

 • Reply
  Rachel
  12/11/2015 at 3:10 pm

  Ziet er goed uit!! liefs

  • Reply
   Maartje (admin)
   12/11/2015 at 8:18 pm

   Dankjewel! 😀

  Leave a Reply