Blog Lifestyle

Een marmeren fotoachtergrond • DIY

Het is mijn droom om later een soort van kantoor of studio te hebben. Met veel ruimte om foto’s te maken en de mogelijkheid om allerlei verschillende achtergronden voor mijn foto’s te gebruiken. Op dit moment gaat dat toch net iets moeilijker: in onze studio van 40m2 is de achtergrond van mijn foto’s toch vaak de eettafel of de sprei van ons bed. Ik wilde iets meer variëren, dus maakte ik zelf een marmeren fotoachtergrond. Of nouja: een fotoachtergrond die eruit ziet als marmer, maar je snapt het idee.

Echt marmer is vaak duur en zwaar. Als je het als achtergrond voor je foto’s wil gebruiken, heb je daarnaast ook nog best een groot stuk nodig. Niet echt ideaal dus. Ik besloot dus om bij de Gamma een plank en een rol decoratiefolie te kopen. Op zo’n foto zie je toch niet of het nou echt of nep marmer is.

DIY1

De plank die ik kocht vond ik overigens ook zonder decoratiefolie al hartstikke mooi, dus de achterkant van de plank die ik niet beplakt heb, kan ik ook nog mooi gebruiken.

Het decoratiefolie erop plakken is overigens veel gemakkelijker dan ik van tevoren dacht. Je knipt het af op de goede maat. Dan haal je van de bovenkant al wat van de achterkant (de schutfolie) eraf en plak je de bovenkant op de plank. Dan strijk je met een kaart (zoals een bankpas) naar beneden, terwijl je ondertussen de schutfolie langzaam ervanaf trekt. Overigens, als het mis gaat: geen probleem. Je kunt rustig de folie weer wat omhoog trekken en het nog een keer proberen.

DIY2

En voilà, je hebt je eigen achtergrond voor foto’s! Op Pinterest en Instagram zie ik overal foto’s met een marmeren achtergrond, dus die kan ik nu ook eindelijk maken. De plank kun je makkelijk opbergen en tevoorschijn halen als je foto’s gaat maken. Ik denk dat ik nog wat meer achtergrondjes ga maken, om te voorkomen dat je straks alleen nog maar foto’s met een marmeren achtergrond ziet op mijn blog.

Geïnspireerd op Pinterest legde ik willekeurige spullen op m’n achtergrond en maakte ik een foto:

 DIY3 DIY4DIY5

Behind the scenes: iets minder Pinterest dan de foto erboven.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Eva
    07/02/2017 at 10:36 pm

    Ik heb laatst ook van dat marmerfolie gekocht, moet er alleen nog even wat mee gaan doen, die rol ligt alweer veel te lang in de kast 😉

  • Leave a Reply