Lifestyle Reizen

Eerste dag Bremen

Gisteren zijn wij aangekomen in Bremen! We gaan deze vakantie ook nog naar Malmö, Kopenhagen en Hamburg, dus Bremen is onze eerste stop. De heenweg ging bizar snel, we hadden verwacht dat we rond 15:00 aan zouden komen, maar dat werd al 13:45.

bremen1

Marktplatz
Nadat we alles in het hotel hadden neergezet, wilden we even naar het centrum lopen. Dat ging wederom een stuk sneller dan verwacht, we moesten maar één straat uitlopen en stonden op de Bremer Marktplatz. Daar hebben we even rondgelopen, de bezienswaardigheden die we wilden zien waren daar allemaal in de buurt.

bremen3

We hebben bijvoorbeeld het Rathaus gezien (wat in de steigers stond) en het standbeeld van de Bremer Stadsmuzikanten. Dat was overigens nogal een klein beeld bezocht door heel veel toeristen. Het was niet eens mogelijk om een goede foto te krijgen, omdat de één na de andere toerist naar het beeld rende om snel een foto te krijgen.

bremen7

Schlachte
Daarna zijn we de andere kant opgegaan en liepen we op de Schlachte. Dat is een soort promenade aan het water. Aan het water zitten allemaal terrasjes waar de Duitsers samen komen om bier te drinken. Dat was om vier uur ’s middags goed te zien: de liters bier stonden al op tafel.

bremen9

Hete peper en appelsap
We besloten ’s avonds pasta te gaan eten bij Vapiano. Heerlijke pasta, totdat ik dacht dat er een lekker stukje tomaat in mijn pasta zat. Dat bleek dus geen stukje tomaat te zijn, maar een groot stuk hete peper. Nu moet je weten: ik kan dus echt niet tegen heet eten. Het was zo erg, dat mijn ogen spontaan begonnen te branden en de tranen over mijn wangen liepen. Volgens Maikel was mijn hoofd erg grappig (en ook wel zielig), helaas heb ik daar dan net weer geen foto van. Om te blussen, nam ik een grote slok appelsap. Dat bleek echter appelsap met prik te zijn. Nu moet je weten: ik kan niet tegen drinken met prik. Daarna gooide ik ook nog per ongeluk mijn kruk om, door die harde knal werd het hele restaurant stil. Je begrijpt wel dat ik de rest van deze dagen in Bremen Vapiano vermijd.

bremen2

We hebben van onze eerste dag in Bremen ook nog een filmpje gemaakt, die komt later nog online. Deze blogpost is namelijk geschreven in de plaatselijke Starbucks en het internet van de Starbucks laat het niet toe om een YouTube video te plaatsen (of ik moet hier nog zes koppen thee bestellen).

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  02/08/2016 at 4:22 pm

  Leuke foto’s thanks for sharing en een fijne week verder X

 • Reply
  Kimberley
  03/08/2016 at 12:15 am

  Lekker genieten van jullie vakantie! (En niet nog zes koppen Starbucks halen, hoor, haha.)

 • Leave a Reply