Een volledig duurzame outfit

Een volledig duurzame outfit

Hola! Een tijdje geleden alweer ging ik samen met fotograaf Lisa Zilver foto’s maken in Haarlem. Op één serie van die foto’s heb ik een volledig duurzame outfit aan.

Ik probeer het nog steeds voor elkaar te krijgen dat de inhoud van m’n kledingkast zo duurzaam mogelijk is. Eerst was het mijn doel om enkel en alleen maar duurzame kleding in m’n kast te hebben, maar dat bleek nogal onmogelijk. Het kwam erop neer dat ik op een gegeven moment superduurzaam was, maar vrij ongelukkig met de kleding die ik had. Ook had ik vrij weinig kleding, omdat ik op dat moment weinig nieuwe kledingstukken kon vinden die duurzaam waren. Wel lekker minimalistisch, maar het wordt onhandig als je elke ochtend niks hebt om aan te trekken.

Dus besloot ik m’n doel aan te passen: ik probeer ervoor te zorgen dat de inhoud van m’n kledingkast zo duurzaam mogelijk is. Als ik een nieuw kledingstuk zoek, zoek ik eerst bij alle merken die duurzaam zijn. Als ik het daar niet kan vinden én ik wil het nog steeds heel graag hebben, dan koop ik eventueel een kledingstuk van een iets minder duurzaam merk.

Dat bleek een stuk beter te werken. Ik denk nog steeds erg goed na voordat ik iets koop en ben nu ook écht blij met de stukken die ik draag.

Anyway, op naar de foto’s van mijn best wel duurzame outfit.

Mijn duurzame outfit:

Alle foto’s zijn gemaakt door Lisa Zilver

Wit t-shirt: Lana Organic
Blauwe korte broek: Thought
Schoenen: Veja
Tas: Marella

Het t-shirt en de korte broek heb ik allebei bij Brand Mission gekocht in Haarlem. Dat is een winkel met alleen maar duurzame kleding en schoenen, een goede tip om een keer langs te gaan!

De Veja schoenen zijn inmiddels helemaal kapot trouwens en ik heb ze weer ingewisseld voor niet-duurzame Adidas superstar. Daar baalde ik eerst echt een beetje van en ik heb lang getwijfeld of ik weer Veja schoenen zou kopen, of toch weer terug zou gaan naar Adidas. Uiteindelijk heb ik voor Adidas gekozen, omdat die schoenen me echt veel meer steun geven en gewoon veel beter zitten, zeker als ik lange stukken loop. En tja, dat gaat dan toch voor.

De tas is een typisch voorbeeld van iets wat ik niet kon vinden als duurzame variant. Gelukkig is het wel een kwalitatief hele goede tas en weet ik zeker dat ik er heel lang mee ga doen. Ik heb ‘m inmiddels iets langer dan een jaar en ben er nog steeds verliefd op.

Dat was alles over deze outfit, geloof ik! Mocht je nog wat inspiratie willen voor jouw duurzame outfit, ik heb op mijn blog een lijst staan met allemaal duurzame kledingmerken die ik leuk vind. Ik werk de lijst nog steeds bij, misschien dat je er wat aan hebt!

Fijne dag allemaal ☀️

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!
Volg:

3 Reacties

 1. 15/08/2018 / 10:48 pm

  Je hebt gelijk ook hele mooie foto’s gemaakt, love it

  • Maartje
   Auteur
   16/08/2018 / 9:52 am

   Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.