Ik kocht tweedehands kleding

Ik kocht tweedehands kleding

Wat te doen als je alleen maar fair fashion wil, maar duurzame kleding beduidend duurder is, je geen geld hebt en ondertussen ook bijna geen kleding meer?

Nou, tweedehands kleding kopen, bijvoorbeeld.

Tweedehands kleding kopen is op zichzelf al duurzaam: je geeft kleding een tweede kans en voorkomt dat het zomaar weggegooid wordt. Toch kocht ik nooit tweedehands kleding. In tweedehands winkels hing eigenlijk altijd alleen maar kleding die ik lelijk vond en het trok me sowieso niet echt aan. Een beetje bang voor kleding waar achteraf van blijkt dat het enorm stinkt en er vieze vlekken inzitten die er niet uitgaan. Tja.

Maar goed, je moet iets als je fair fashion wil en niet het geld hebt voor een volledig nieuwe collectie.

In plaats van naar een tweedehands winkel, ging ik naar United Wardrobe. Kon ik thuis makkelijk alles bekijken en zoeken op merk. United Wardrobe is handig, maar ook een beetje uitkijken. Zo zag ik mensen kledingstukken taggen met een merk, waarvan ik zeker wist dat het écht niet van dat merk was. Ook waren er mensen die bij populaire merken alle XS en S van een kledingstuk kopen en die dan voor het dubbele bedrag op United Wardrobe zetten.

Uiteindelijk kocht ik twee truien, een jurk en nieuwe schoenen.

Over het algemeen ging het bij United Wardrobe vrij goed. Maar toch niet altijd: ik kocht een rok en blazer die op de site stonden als maat S, maar maat 38 bleken te zijn. United Wardrobe adverteert met dat retourneren zo makkelijk gaat, maar dat bleek niet waar. Moest ik foto’s gaan uploaden en bewijzen dat het kledingstuk niet goed was, dat moest de verkoper vervolgens accepteren. Een beetje een gedoe, vond ik. Verder kreeg ik één trui compleet met vieze foundationvlekken thuis: duidelijk niet gewassen voordat het werd opgestuurd. Gelukkig heb ik ervaring met foundationvlekken en kreeg ik het er snel uit. Die trui vond ik voor de rest wel leuk, anders had ik ‘m ook teruggestuurd.

Voor de rest alleen maar positieve verhalen: vooral met de Josh V kledingstukken ben ik erg blij. Ik vind dat een prachtig merk, maar wel een beetje duur.

Van Josh V kocht ik de jurk en de schoenen. Dit soort schoenen wilde ik al een tijdje, maar ik was een beetje bang voor de hoogte. Gelukkig kan ik nu goed oefenen en hebben ze me niet €200 gekost. De jurk is heerlijk warm en comfortabel.

De truien die ik kocht zijn beide van Vanilia, sowieso al een duurzaam merk. De linker trui was overigens de trui die ik inclusief foundationvlekken binnen kreeg. Gelukkig staat het erg leuk op een high waisted skinny jeans (de trui, niet de foundationvlekken). De witte trui is zo’n trui die je eigenlijk altijd wil dragen, omdat ‘ie zo lekker zit.

Ik geloof dat ik met deze aankopen de winter wel door kom. Kopen jullie wel eens tweedehands kleding?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!
Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 15/11/2017 / 4:16 pm

  Wat leuk om over je ervaring met UW te lezen 🙂 En tof dat je tweedehands koopt. Ik heb laatst ook online vintage besteld en vond het eigenlijk best spannend, maar het pakte onwijs goed uit. Toch geloof ik dat ik tweedehands/vintage liever offline koop 🙂

  • Maartje
   Auteur
   15/11/2017 / 5:35 pm

   Misschien moet ik ook tweedehands kleding offline kopen een keer proberen dan :).

   • 26/12/2017 / 10:23 am

    Mooie vondsten hoor! Ik koop graag tweedehands, zowel online als in de winkel. Precies om de redenen die jii koopt: het is superduurzasm en maakt een eerlijke kast te betalen. Bovendien heb je opeens veel meer keus. Ik houd zelf wel van snuffelen in een kringloop, maar ook als je daar niet van houdt, zijn er heel veel winkrlmohelijkheden. Goed gesorteerde echte vintage of winkels waar mensen kleding inbrengen. Natuurlijk betaal je dan wel voor de service, maar je loopt geen risico en kunt gebruikmaken van deskunfig advies (het zijn vaak echte kenners die die winkels runnen). En nog altijd goedkoper dan veel fair fashion.

 2. 15/11/2017 / 8:50 pm

  Ik heb united wardrobe wel eens overwogen om te gebruiken, maar 9 van de 10 keer moet ik online bestelde kleding terugsturen om het toch niet klopt met de maat. Dus tja, lang leve de offline tweedehandskledingwinkels.

  • Maartje
   Auteur
   16/11/2017 / 8:24 am

   Ja gedoe met de maat merkte ik dus ook al, heel irritant.

 3. 15/11/2017 / 8:52 pm

  Yayyy! Super fijn artikel dit. Ik ben dol op tweedehands shoppen. Zelf shop ik liever bij een fysieke tweedehands winkel want online aankoopjes vallen bij mij toch vaak tegen, helaas.. 🙁 Leuke dingen heb je gekocht!

 4. 04/12/2017 / 8:16 pm

  Ik vind tweedehands kleding kopen een leuk idee, maar toch een beetje eng, vooral zo online. Ik ga maar even researchen waar ik het best tweedehands kan kopen IRL!

  • Maartje
   Auteur
   04/12/2017 / 8:38 pm

   Ja, het blijft online altijd een beetje lastig. Als je goede winkels vindt IRL, let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.