Fashion Persoonlijk

Mijn kerstouftit

Een outfit voor de kerst vinden, is iets waar ik altijd al lang van tevoren mee bezig ben. Uit ervaring weet ik inmiddels wel dat een paar dagen voor kerst snel de stad in gaan, geen zin heeft. Voor deze kerst heb ik deze drie jurkjes (en nog een andere outfit) in mijn hoofd!

Met kerst draag ik graag iets dat wel iets feestelijker en netter is dan normaal, maar het moet ook niet te overdreven. Soms zitten er in kerstcollecties van winkels jurken met een enorme hoeveelheid glitters en andere toestanden. Hartstikke mooi, maar niet voor mij. Ik heb drie jurkjes gekozen: één jurkje had ik al in mijn kast hangen, één jurkje kocht ik nog niet zo lang geleden en één jurkje kreeg ik opgestuurd. Nu nog kiezen!

jurk4

Het eerste jurkje is dit jurkje van Nelly, al alweer van een tijdje terug. Misschien dat deze jurk iets minder speciaal is, omdat ik hem normaal ook al draag. Desalniettemin blijft het één van mijn favoriete jurkjes. Gecombineerd met mooie hakken en rode lippenstift, zie ik het wel voor me.

Het tweede jurkje dat zou kunnen, is dit jurkje van Ivy Revel. Dit jurkje heb ik nog niet zo lang en nog niet zo veel aangehad. Het leuke vind ik ook wel dat het jurkje niet helemaal zwart is, deze kleur groen is één van mijn favoriete kleuren.

jurkje1 jurkje2

Dit laatste jurkje kreeg ik opgestuurd van DefShop en is naar mijn mening echt het perfecte jurkje voor kerst. Het is niet overdreven, maar het is wel netjes. Het kant maakt het nog specialer. Met zo’n jurkje kun je niet verkeerd gaan! Zelf had ik nog amper zwarte jurkjes (het eerste jurkje in de blogpost was de enige), dus ik ben erg blij met een tweede mooie zwarte jurk. Het leuke aan dit soort jurkjes, vind ik dat je het in veel gelegenheden kunt dragen. Je kunt er bijvoorbeeld een net jasje en hakken bij dragen, maar je kunt het ook combineren met gympen en een vest. Zo koop je nooit een jurkje voor maar één gelegenheid, want je kunt dit ook na de kerst nog veel dragen. Dit jurkje was €39,99 en je kunt hem hier bestellen. Ik draag overigens een XS.

jurk6Van DefShop kreeg ik ook deze oorbellen opgestuurd, die ga ik sowieso dragen. Ik ben geen fan van grote opvallende oorbellen, ik houd meer van subtielere sierraden. Deze oorbellen zijn daar een mooi voorbeeld van! Ze zijn niet groot, maar alsnog wel specialer dan de knopjes die ik normaal draag. Eigenlijk is het een normaal knopje, maar aan de sluiting zit nog een parel vast. Ziet er leuk uit, toch? Deze oorbellen waren €9,99 en je kunt ze hier bestellen.

jurk7Als laatste: deze trui! Op de kerstdagen zelf loop ik liever in een wat netter jurkje, maar de rest van de kerstvakantie draag ik het liefste mijn kersttrui. Mijn oude kersttruien heb ik afgelopen jaar weggedaan, gelukkig kreeg ik vorige week deze trui cadeau van Maikel! Ik ben er helemaal blij mee. De trui is lekker warm en zacht. Ik denk dat ik hier de hele vakantie in ga wonen.

Hebben jullie al enig idee wat jullie kerstoutfit wordt?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  11/12/2015 at 11:03 am

  wauw ik hou echt van kant heel mooi!

 • Reply
  Tea
  11/12/2015 at 11:08 am

  Wow dat tweede jurkje is zo mooi, staat je ook echt heel goed! Maar dat derde jurkje is ook wel erg leuk voor kerst, ik zou echt niet kunnen kiezen.

 • Reply
  Maaike
  12/12/2015 at 4:10 pm

  Het eerste jurkje is echt mijn favoriet. Heb je hier een linkje naartoe?
  Staat je erg mooi. Ben zelf van plan om eens wat jumpsuits uit te proberen voor kerst!

  • Reply
   Maartje (admin)
   13/12/2015 at 8:19 pm

   Helaas is het een jurkje uit een oude collectie, dus nee!

 • Reply
  Karlijn
  12/12/2015 at 8:40 pm

  Het eerste jurkje vind ik echt gaaf! Jurkjes die je zowel casual als chique kan dragen zijn het leukst 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   13/12/2015 at 8:18 pm

   Daar ben ik het helemaal mee eens!

  Leave a Reply