Fashion Persoonlijk

Project 333: update

Laatst vertelde ik over mijn project om mijn kledingkast uit te ruimen. Inmiddels heb ik al heel wat uitgezocht en staan er al vuilniszakken vol met kleding die waarschijnlijk weg gaan. Tijd voor een update!

Ik heb een vrij grote kledingkast, maar ik had eigenlijk geen idee wat erin lag. Ik vond Project 333 op internet: het is de bedoeling om 3 maanden lang met 33 kledingstukken te leven. Hieronder valt alleen kleding die je dagelijks aan hebt, sportkleding of kleding alleen voor thuis dus niet. Meer daarover kun je in mijn vorige blogpost hierover lezen, die kun je hier vinden.

Helemaal met alleen maar 33 kledingstukken leven is niet mijn doel. Het gaat me er meer om dat ik weet wat er in mijn kast hangt en alles wat ik niet meer draag, eruit gaat. Ik heb ook eerlijk gezegd geen idee of ik die 33 ga halen: de gedachte dat mijn schoenen, tassen en sieraden daar eigenlijk ook bij moeten, maakt het niet veel beter. Ik had een lijstje gemaakt met dingen die ik wilde doen, om mijn kledingkast opgeruimder te maken. Eén daarvan (en waarschijnlijk de belangrijkste), was kijken welke kleding ik draag en kijken hoeveel kledingstukken dat nou eigenlijk zijn. Daar ben ik de afgelopen tijd mee bezig geweest!

kleding

In de kamer waar mijn kledingkast staat, staat als je binnenkomt een kledingrek. Normaal hangen daar alleen jurkjes, maar ik besloot nu alle kleding die ik vaak draag daar op te hangen. Zo zou ik snel zien wat mijn meest favoriete kleding is. Dat werkte eigenlijk vrij goed: snel kwam ik erachter welke kledingstukken ik het meest draag. Als jullie het leuk vinden, kan ik een video of blogpost maken over welke kleding dit precies is!

Al met al vond ik het meevallen hoe veel kleding ik dagelijks draag. Ik heb het niet geteld, maar ik kwam duidelijk onder die 33. Er lag nog zo veel kleding in mijn kast die ik eigenlijk amper draag. Ik heb ook al heel wat kleding opgeruimd en in een vuilniszak gedaan. Ik twijfel nog wat ik met die vuilniszak ga doen: misschien doe ik het gelijk weg, misschien laat ik het nog even staan. Sommige kleding vind ik nog heel mooi, maar past simpelweg niet meer. Het voelt dan zonde om het weg te doen, maar ja, het heeft eigenlijk ook geen zin dat het nog in mijn kast hangt.

Nadat ik veel kleding had weggegooid of in een doos had weggezet, had ik niet het gevoel dat ik meer ruimte had. Ik besloot alles uit mijn kast te trekken en het helemaal opnieuw in te delen. Dit lukte goed, waardoor ik opeens enorm veel ruimte had. Ik besloot mijn zomerkleding (die eerst in  een doos zat) erbij te doen. Ik ging dus van een overvolle kledingkast met alleen winterkleding, naar een vrij lege kledingkast met zomer- en winterkleding. Score! Ik zal binnenkort in een blogpost delen hoe ik mijn kast nu precies heb ingedeeld.

Op dit moment ben ik een beetje aan het zoeken wat voor kledingstukken ik er nog bij ga kopen, zodat ik leukere combinaties kan maken. Op Pinterest ben ik al druk outfits aan het pinnen, om erachter te komen wat voor kleding ik mooi vind.

kleding3

Het hanggedeelte van mijn kast heb ik flink uitgedund, dat kun je op deze foto wel zien. Eerst zat m’n kast dus helemaal vol en had ik nog een apart kledingrek. Na afloop had ik meer dan 25 kledinghangers over!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Maaike
    17/03/2015 at 8:11 pm

    Ik ben nu wel benieuwd welke kledingstukken je nou precies draagt!

  • Leave a Reply