Creatief Lifestyle

Mijn favoriete lettertypes #3

Ik zal vast niet de enige blogger zijn met een zwak voor mooie lettertypes. Ik gebruik ze dan ook veel, tekst op foto’s plaatsen doe ik het liefst steeds met een ander geweldig lettertype.

Inmiddels heb ik ook al een aardige verzameling op mijn computer staan. Een deel van die lettertypes is gewoon gratis te vinden! Je moet even goed struinen op sites, want er staan ook héél van lettertypes tussen die absoluut niet mooi zijn. Soms vind je opeens een pareltje!

Ik ben zelf erg fan van lettertypes die eruit zien alsof het met de hand geschreven is. Soms pak ik voor een tekst dan ook mijn Wacom tablet en schrijf ik zelf de tekst op de foto, maar zo’n lettertype is wel een stuk gemakkelijker.

Mijn favoriete lettertypes

lettertype1

Emily The Brush Font • download

lettertype3

Salsabilla Font • download

lettertype2

Destain Font • download

lettertype4

Lobster Font • download

lettertype5

Magnolia Script Font • download

lettertype6

Bear Hugs font • download

Wat is jouw favoriete lettertype?

Foto bovenaan • © Sarah Dorweiler

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Julie
  31/08/2016 at 11:27 am

  Mooie keuzes! Ik vind zelf ‘My First Crush’ erg leuk om op foto’s te gebruiken! 🙂

 • Reply
  Melike
  31/08/2016 at 11:38 am

  Leuk en handig artikel! Ik heb ook echt een zwak voor mooie lettertypes.

  • Reply
   Maartje
   01/09/2016 at 8:23 am

   Je bent niet de enige, haha!

 • Reply
  Marijke
  31/08/2016 at 12:07 pm

  Vind de laatste het mooiste!

 • Reply
  Teddy
  31/08/2016 at 12:18 pm

  Wat een prachtige lettertypes!

 • Reply
  Robin Valentine
  31/08/2016 at 12:28 pm

  mijn favoriet is ‘Basic title font’ heel simpel maar strak lettertype! maar lettertypes zoals de eerste twee die jij laat zien vind ik ook erg mooi!

  • Reply
   Maartje
   01/09/2016 at 8:23 am

   Basic title font is ook mooi, die heb ik ook gelijk even gedownload!

 • Reply
  Jamey Herben
  31/08/2016 at 1:12 pm

  Ik ben ook altijd zooo gek op fonts. Maar vind het wel lastig om dingen aan te passen elke keer. Mensen zijn toch iets gewend weetjewel.

 • Reply
  Melle
  31/08/2016 at 3:56 pm

  Oeh zo leuk! Altijd fijn om inspiratie te krijgen op het gebied van fonts. YAY! Dankjewel 🙂 Ik heb altijd het ‘probleem’ dat ik een lettertype download voor een bepaalde foto. Dus het is niet alsof ik later de lettertypes nog eens terug zoek, meestal download ik weer nieuwe. #luxeprobleem

  • Reply
   Maartje
   01/09/2016 at 8:22 am

   Hahaha, dat is wel herkenbaar ja! Soms ga ik één keer door alle lettertypes die ik heb en dan ontdek ik opeens weer lettertypes die ik al lang alweer vergeten was.

 • Reply
  Merel
  31/08/2016 at 9:41 pm

  Ik vind heel veel lettertype’s heel erg leuk. Maar de namen er van weet ik nooit haha. Eentje die ik heel leuk vind is die Vera (van VeraCamilla) gebruikt voor op haar foto’s. Dat die letters er soort van ‘uitgedrukt’ zijn. Geen idee hoe die heet, maar vind hem erg mooi!

 • Leave a Reply